Na hlavný obsah

Tipos SHL bude mať napokon aj tento rok dvanásť účastníkov. Voľnú licenciu získal klub z východu

Klub splnil všetky potrebné podmienky.

Tipos SHL bude mať napokon aj tento rok dvanásť účastníkov. Voľnú licenciu získal klub z východu
Trebišov sa do prvej ligy vracia po desiatich rokoch. Foto: Facebook/HK STEEL Team Trebišov

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja udelil voľnú licenciu na štart v TIPOS Slovenskej hokejovej lige HK 2016 Trebišov. Exekutíva slovenského hokeja zároveň schválila prevod súťažnej licencie v ženskej najvyššej súťaži z HC ŠKP Bratislava na HC Slovan Bratislava, ktorý tak oficiálne vstúpil do Slovenskej ženskej hokejovej ligy.

Trebišov získal voľnú licenciu, ktorá zostala nevyužitá klubom HC 21 Prešov. „Voľná licencia na štart v SHL bola ponúknutá klubom 2. ligy seniorov chronologicky podľa umiestnenia v minulej sezóne.

Keďže HK Detva a MHK Dolný Kubín ponuku odmietli a HK Delikateso Bratislava zanikol, licenciu využil Trebišov, ktorý zároveň splnil všetky podmienky vyplývajúce z licenčnej smernice a súťažného poriadku,“ uviedol pre portál hockeyslovakia.sk generálny sekretár SZĽH a člen výkonného výboru Miroslav Lažo.

VV SZĽH na utorkovom zasadnutí zároveň schválil prevod súťažnej licencie v Slovenskej ženskej hokejovej lige. Novým klubom hrajúcim najvyššiu ženskú hokejovú súťaž bude HC Slovan Bratislava, ktorý získal licenciu od HC ŠKP Bratislava. „ŠKP však zostáva fungovať ako centralizovaná príprava slovenskej ženskej hokejovej reprezentácie a bude hrať nadnárodnú EWHL,“ dodal Lažo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport