Na hlavný obsah

Výkonný výbor schválil prevod licencie z Martina do Prešova, Kežmarčania podmienky nesplnili

Jedna licencia do TIPOS Slovenskej hokejovej ligy je voľná.

Výkonný výbor schválil prevod licencie z Martina do Prešova, Kežmarčania podmienky nesplnili
Hokejisti prvoligového HC Prešov. Foto: Facebook/HC Prešov, Peter Ilenčík

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) schválil prevod súťažnej licencie z HK Martin do Prešova. TIPOS Slovenskú hokejovú ligu bude hrať v metropole Šariša klub „Presov Hockey a.s.“, ktorý splnil všetky podmienky vyplývajúce z licenčnej smernice a súťažného poriadku. V stredu o tom informoval hockeyslovakia.sk.

Prevod súťažnej licencie z HC 21 Prešov, ktorý po vlaňajšej sezóne vypadol z extraligy, na klub HK Králi Kežmarok neschválili.

„HK Králi Kežmarok najprv nesplnili podmienky podľa súťažného poriadku. Pri opakovanom pokuse chceli presunúť klub do Levoče, no pri tomto zámere mal Výkonný výbor pochybnosti o dostatočnom technickom zabezpečení tamojšieho zimného štadióna pre potreby štartu v Slovenskej hokejovej lige, preto im ani opätovne neschválil prevod licencie,“ vysvetlil dôvody generálny sekretár zväzu a člen Výkonného výboru SZĽH Miroslav Lažo.

„Výkonný výbor SZĽH má mandát od Kongresu SZĽH a kompetenciu zohľadniť a zvážiť všetky skutočnosti týkajúce sa udeľovania licencií do súťaží SZĽH. Je viazaný stanovami, poriadkami a smernicami schválenými kongresom. V prípade pochybností má oprávnenie licenciu neudeliť, keďže v zmysle predpisov SZĽH na udelenie alebo odstúpenie licencie nie je právny nárok,“ dodal generálny sekretár.

Jedna licencia ostáva voľná

HC 21 Prešov neprejavil záujem hrať TIPOS SHL a aktuálne už ani nespĺňa podmienky štartu v tejto súťaži a licencia bola klubu odobratá. Jedna licencia do TIPOS Slovenskej hokejovej ligy je teda voľná a Výkonný výbor SZĽH sa bude zaoberať tým, či ju ponúkne účastníkovi 2. ligy mužov alebo zostane nevyužitá a Slovenskú hokejovú ligu bude v súťažnom ročníku 2023/2024 hrať len 11 družstiev.

Súťažné oddelenie po tomto rozhodnutí zverejnilo rozpis zápasov TIPOS SHL. Dôvodom omeškania boli práve procesy spomínaných účastníkov licenčných konaní o prevod licencií.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport