Na hlavný obsah

Výhra PS vo voľbách môže byť podľa exprezidenta Kisku Pyrrhovo víťazstvo

Vyjadril sa k najnovšiemu prieskumu agentúry NMS.

Výhra PS vo voľbách môže byť podľa exprezidenta Kisku Pyrrhovo víťazstvo
Bývalý prezident Andrej Kiska. Foto: TASR

V predvolebnom boji sa o slovo prihlásil aj exprezident Andrej Kiska, ktorý vyjadril znepokojenie nad výsledkami najnovšieho predvolebného prieskumu agentúry NMS Market Research Slovakia pre denník SME, podľa ktorého by sa do parlamentu nedostali strany SaS, KDH, Demokrati a ani koalícia OĽANO-KÚ-Za ľudí.

Možný odliv voličov menších strán ako Demokrati, SaS a KDH, ktoré by sa podľa prieskumu do parlamentu nedostali, k Progresívnemu Slovensku (PS), by podľa exprezidenta mohol skončiť „Pyrrhovým víťazstvom“. Neúspech týchto demokratických subjektov by mohol podľa neho znamenať nadvládu v parlamente v rukách Smeru. Napísal to vo štvrtok (14. 9.) na sociálnej sieti.

„PS vysaje voličov menších demokratických strán, a tie sa do parlamentu nedostanú. A Smer so ‚svojimi priateľmi‘ bez problémov získa nielen nadvládu v parlamente, ale veľmi ľahko aj ústavnú väčšinu. A to by bola pre našu krajinu skutočná tragédia,“ uviedol v príspevku exprezident.

Voličov na záver vyzval, aby 15 dní pred voľbami diskutovali a premýšľali nad tým, za koho v parlamentných voľbách zahlasujú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko