Na hlavný obsah

Belgicko navrhne nedohrať prerušený zápas so Švédskom

Duel prerušili po teroristickom útoku neďaleko štadióna.

Belgicko navrhne nedohrať prerušený zápas so Švédskom
Na snímke hráči Belgicka počas minúty ticha na pmiatku obetí na Blízkom východe pred zápasom F-skupiny kvalifikácie ME 2024 vo futbale Belgicko - Švédsko v Bruseli. Foto: TASR/AP

Belgická futbalová federácia (RBFA) navrhne neodohrať druhý polčas duelu kvalifikácie ME 2024 proti Švédsku a uznať polčasovú remízu 1:1 za konečný výsledok. Podľa výkonného riaditeľa RBFA Manua Leroya je to najspravodlivejšie riešenie, aj keď by to v konečnom účtovaní znamenalo stratu prvenstva v skupine na úkor Rakúska.

Duel v pondelok (16. 10.) večer prerušili v priebehu polčasovej prestávky po teroristickom útoku neďaleko štadióna v Bruseli, pri ktorom zahynuli dvaja fanúšikovia Švédska.

„Polčasový stav 1:1 by sa mohol uznať ako konečný výsledok. Oslovím UEFA, švédsky aj rakúsky zväz, aby sa veci posunuli týmto smerom. V určitom bode majú prevládať etika a morálka,“ vyhlásil Leroy podľa agentúry DPA. Európska futbalová únia (UEFA) zatiaľ o osude zápasu nerozhodla.

Belgičania mali už pred stretnutím istý postup, so 16 bodmi figurujú na čele F-skupiny. Na šampionát pocestujú aj Rakúšania, ktorí majú po pondelkovom víťazstve v Azerbajdžane (1:0) na konte rovnaký počet bodov.

Belgicko môže mať ešte k dobru prípadný druhý polčas stretnutia so Švédskom. Konečná priečka v tabuľke ovplyvní nasadenie do košov pri žrebe skupín ME.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport