Na hlavný obsah

Cítime tlak, priznáva po prehre s Nitrou obranca Popradu Kotvan

Popradčania prehrali osmy duel v prebiehajúcej sezóne.

Cítime tlak, priznáva po prehre s Nitrou obranca Popradu Kotvan
Na snímke obranca HK Poprad Oldrich Kotvan. Foto: Facebook/HK Poprad

Hokejistom Popradu nevychádza podľa predstáv začiatok sezóny Tipos extraligy a po dvanástich zápasoch sú s 12 bodmi až na desiatom mieste. V nedeľu (22. 10.) prehrali doma s Nitrou 3:4 po predĺžení, keď v 63. minúte rozhodol útočník Filip Bajtek. Podľa trénera „kamzíkov“ Aleša Tottera mala mužstvo získať viac ako bod.

Popradčania vstúpili do zápasu lepšie a v 12. minúte sa ujali vedenia, keď sa Ryan Dmowski presadil počas oslabenia. Bol to len štvrtý duel, v ktorom „kamzíci“ otvorili skóre. Nitrania však potom prebrali aktivitu na svoju stranu a dali tri presné zásahy. Presilovú hru využil Robby Jackson, na ktorého nadviazali ďalší legionári Brent Gates a Sahir Gill.

„Myslím si, že to bol bojovný výkon z našej strany. Poprad hral nátlakovo, nedal nám veľa priestoru a ťažko sa proti nemu presadzovalo. Zvládli sme prvú tretinu, v druhej sme odskočili na 3:1, no v tretej sme začali brániť a vyrovnali to. Sme radi, že sme zvládli predĺženie,“ uviedol Bajtek.

Totterovi sa bod málil

Domáci počas tretej vyrovnali, keď v početnej výhode najprv znížil Oldrich Kotvan a v 55. minúte po obrovskej chybe brankára Libora Kašíka vyrovnal Tyler Coulter.

„V prvej tretine sme súpera ´prehrávali´ aj vďaka presilovkám. Bohužiaľ, neboli sme schopní vyhrať tretinu a ísť do kabíny s vedením. V druhej sme posadili súpera na koňa, ale klobúk dole za tretiu časť. Som pyšný na tím, pretože sme Nitru prinútili robiť chyby, napádali sme a boli sme odmenení dvoma gólmi. Mali sme získať viac ako jeden bod, ale hokej je spravodlivý. Tretia tretina je kľúč, mali by sme takto hrať a zlomiť sezónu na našu stranu. Verím, že v piatok (27. 10.) potešíme divákov víťazstvom za tri body,“ povedal český kouč Popradu.

Aleš Totter
Na snímke tréner HK Poprad Aleš Totter. Foto: Facebook/HK Poprad

V predĺžení rozhodol Bajtek o zisku dvoch bodov pre Nitru. Útočník si pripísal štvrtý gól v sezóne a celkovo ôsmy bod. „Videl som, že ´Kašo´ to chcel rozohrať. Gates mi to posunul a už som len čakal, či sa mi otvorí šanca na prihrávku. Nebol tam však priestor, vyskúšal som to a bol z toho gól,“ zhodnotil gólovú situáciu útočník tretej formácie.

Vyjadril sa aj k výsledkom tímu: „Neviem, či sme z najhoršieho von, ale sme radi za víťazstvá. Pomohlo nám to po psychickej stránke a aj tréningy pôjdu lepšie. Nemôžeme však lietať v oblakoch a musíme sa stále snažiť na sto percent.“

Nitrania postupne stúpajú

Nitra zaznamenala štvrtý triumf z uplynulých piatich duelov a patrí jej 9. priečka, keď získala trinásť bodov. „Prišli sme do Popradu získať nejaké body po domácom víťazstve. Sme radi, že sa nám to podarilo, aj napriek priebehu zápasu. V prvej tretine sme hrali veľa oslabení, ale našťastie nám domáci neodskočili. V tretej sme boli pasívni a Poprad nám zobral jeden bod, no sme radi za dva,“ konštatoval asistent trénera hostí Dušan Milo.

Podľa obrancu Kotvana sa mala skončiť prvá tretina víťazstvom Popradu: „Konečne sme po dlhej dobe dali prvý gól, no potom sme prehrávali 1:3 a podpísalo sa to na mentálnej stránke mužstva. Boli sme všade neskoro a nepremenili sme veľa šancí. Oni zase potrestali každú našu chybu. Cítime tlak, musíme sa však s tým vysporiadať a verím, že sa to otočí. Veľmi sa trápime v zakončení.“ Nitra v piatok cestuje do Nových Zámkov, „kamzíci“ privítajú Trenčín.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport