Na hlavný obsah

Ďurišovi pôsobenie v Trnave zatiaľ vychádza. Svoju pozornosť teraz venuje duelu s Fenerbahce Istanbul

Ďuriš strelil v úvodných štyroch dueloch štyri góly.

Ďurišovi pôsobenie v Trnave zatiaľ vychádza. Svoju pozornosť teraz venuje duelu s Fenerbahce Istanbul
Na snímke hráč Spartaka Michal Ďuriš sa teší po góle počas zápasu 9. kola Niké ligy medzi FC DAC 1904 Dunajská Streda a FC Spartak Trnava. Foto: TASR

Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Michal Ďuriš zažíva mimoriadne vydarený začiatok pôsobenia v Spartaku Trnava. Skúsený 35-ročný zakončovateľ sa v úvodných štyroch vystúpeniach v drese „andelov“ strelecky presadil až štyrikrát.

V nedeľu (1. 10.) gólom rozhodol šláger kola v Dunajskej Strede, kde Spartak triumfoval 1:0. „Zatiaľ som tu krátko. Odkedy som prišiel, tak sme v lige neprehrali. Verím, že chytíme dlhšiu šnúru,“ povedal Ďuriš podľa oficiálneho webu Spartaka.

Hneď premiérovým presným zásahom v trnavských farbách, ešte v dueli proti Michalovciam, vstúpil do prestížneho Klubu ligových kanonierov – elitnej spoločnosti slovenských futbalistov, ktorí počas svojej kariéry strelili sto a viac gólov v najvyšších ligových súťažiach.

„Je to fajn, ale treba byť stále pri zemi a ísť s pokorou do každého zápasu. Musíme robiť to, čo funguje a verím, že to bude pokračovať,“ doplnil Ďuriš.

Trnavčanov čaká „anglický týždeň“. Najprv vo štvrtok nastúpia v rámci skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy 2023/2024 proti tureckému Fenerbahce Istanbul a potom v nedeľu odohrajú ligové stretnutie v Banskej Bystrici.

Bude to špecifický duel pre Ďuriša, keďže je odchovancom banskobystrického futbalu. Zatiaľ však myslí iba na pohárové stretnutie proti tureckému protivníkovi. „Musíme dobre zregenerovať, pretože vo štvrtok nás čaká ďalší zápas,“ podotkol účastník dvoch európskych šampionátov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport