Na hlavný obsah

Električka nie je auto: Policajti apelujú na obozretnosť, v Bratislave evidujú za dva dni tri zrážky s chodcami

Nepozornosť ohrozuje chodcov aj cestujúcich v električke.

Električka nie je auto: Policajti apelujú na obozretnosť, v Bratislave evidujú za dva dni tri zrážky s chodcami
Ilustračná snímka MHD Bratislava. Foto: TASR

Policajti evidujú v Bratislave od začiatku tohto roka šesť zrážok chodcov s električkami. Chodci sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

„Je potrebné si uvedomiť, že električka v porovnaní s autami, pred ktorými majú prednosť, má výrazne dlhšiu brzdnú dráhu a vodič električky okrem brzdenia nemá inú možnosť, aby zrážke zabránil,“ uviedla polícia.

Náhlym vstupom do jazdnej dráhy električky ohrozujú podľa nej chodci svoj život a aj život a zdravie cestujúcich v električke. Tí môžu pri použití núdzovej brzdy vodičom spadnúť a zraniť sa. „Pri prechádzaní cez električkovú trať buďte nanajvýš pozorní a vždy sa poriadne presvedčte, či cez ňu môžete bezpečne prejsť,“ odporúčajú policajti.

Bratislavská dopravná polícia za posledné dva dni eviduje tri zrážky chodcov s električkami mestskej hromadnej dopravy v hlavnom meste. V dvoch prípadoch utrpeli chodci zranenia vyžadujúce si ošetrenie v nemocniciach. V jednom prípade zraneniam na mieste podľahol 14-ročný chlapec. „Všetky tri udalosti z posledných dvoch dní mali spoločnú jednu vec – chvíľkovú nepozornosť chodcov,“ podotkli policajti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko