Na hlavný obsah

Izrael mal zlikvidovať ďalších troch vysokopostavených členov Hamasu

Tvrdí to tamojšia armáda.

Izrael mal zlikvidovať ďalších troch vysokopostavených členov Hamasu
Ľudia sa zúčastňujú na propalestínskom pochode vyzývajúcom na prímerie v Gaze v sobotu 21. októbra 2023 v americkom Los Angeles. Foto: TASR/AP

Izraelská armáda oznámila, že vo štvrtok (27. 10.) pri nálete v palestínskom pásme Gazy zabila troch veliteľov práporu Darádž-Tuffá. Ten pôsobí v rámci ozbrojenej zložky palestínskeho hnutia Hamas.

Podľa agentúry DPA odvolávajúcej sa na izraelskú armádu o život prišiel veliteľ práporu Rifat Abbás. Ďalej zástupca veliteľa Ibrahím Džadba a veliteľ podporných jednotiek Tárik Maaruf.

Izraelská armáda vo svojom vyhlásení objasnila, že prápor Darádž-Tuffá patrí k brigáde Hamasu v meste Gaza, ktorú „považujú za najvýznamnejšiu brigádu teroristickej organizácie Hamas“.

Agenti tohto elitného práporu sa podieľali na príprave útoku zo 7. októbra na juh Izraela, pri ktorom podľa izraelských zdrojov prišlo o život najmenej 1,4-tisíca Izraelčanov, doplnila DPA.

Izraelská armáda tiež deklarovala, že vo štvrtok počas vojenskej operácie v pásme Gazy zabila aj zástupcu veliteľa tajnej služby Hamasu, Šadiho Baruda, ktorý sa tiež podieľal na plánovaní
masakru zo 7. októbra a údajne i na „ďalších nespočetných útokoch“ proti Izraelčanom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet