Na hlavný obsah

Liga majstrov: Lobotkov Neapol s tesným víťazstvom, Kodaň s Vavrom podľahla United

Neapol je so šiestimi bodmi v tabuľke druhý za Realom Madrid.

Liga majstrov: Lobotkov Neapol s tesným víťazstvom, Kodaň s Vavrom podľahla United
Na snímke v čiernom drese Slovák Stanislav Lobotka. Foto: TASR/AP

Futbalisti SSC Neapol v zostave so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom zvíťazili v utorňajšom (24. 10.) dueli C-skupiny Ligy majstrov na pôde Unionu Berlín 1:0. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Giacomo Raspadori. FC Kodaň s obrancom Denisom Vavrom prehral na štadióne Manchestru United 0:1.

Union proti Neapolu síce v 24. minúte dopravil loptu do siete, no gól Robina Gosensa neplatil pre ofsajd. V druhom polčase hostia zvýšili aktivitu a po dravom prieniku Kviču Kvaraccheliu zblízka rozvlnil sieť Raspadori. Neapol je so šiestimi bodmi v tabuľke druhý za stopercentným Realom Madrid, ktorý uspel v Brage 2:1 vďaka gólom Rodryga a Judea Bellinghama.

Manchester United sa dočkal prvých bodov

Manchester United získal vďaka triumfu 1:0 nad FC Kodaň prvé body do tabuľky A-skupiny. Dánsky šampión mohol na Old Trafford v 5. minúte otvoriť skóre, no Diogo Goncalves vo vyloženej šanci opečiatkoval žrď.

V druhom polčase domáci súpera zatlačili a v 72. minúte rozhodol po centri Christiana Eriksena hlavou Harry Maguire. V nadstavenom čase mali hostia veľkú šancu vyrovnať, no Jordan Larsson nepremenil penaltu nariadenú za faul Scotta McTominaya.

Bayern natiahol víťaznú sériu

Hráči Bayernu Mníchov zvíťazili v úvodnom dueli A-skupiny na pôde Galatasarayu Istanbul 3:1 a s deviatimi bodmi sú suverénne na čele tabuľky. O ich triumfe rozhodol anglický kanonier Harry Kane.

Bavori natiahli rekordnú sériu bez prehry v skupinovej fáze LM na 37 zápasov. V Turecku viedli od 8. minúty, keď sa po prihrávke Leroya Saneho presadil strelou k vzdialenejšej žrdi Kingsley Coman. Galatasaray bol v ďalšom priebehu prvého polčasu aktívnejší a po polhodine hry vyrovnal, keď Mauro Icardi premenil pokutový kop. Kane však v 74. minúte strelou zblízka opäť zabezpečil Bayernu tesný náskok a triumf hostí spečatil Jamal Musiala.

Arsenal Londýn uspel v B-skupine na ihrisku FC Sevilla 2:1 vďaka gólom Gabriela Martinelliho a Gabriela Jesusa. „Kanonieri“ sú so ziskom šiestich bodov vyšvihli na čelo tabuľky. Inter Miláno zvíťazil v D-skupine nad FC Salzburg 2:1.

V 19. minúte zakončil peknú kombinačnú akciu Alexis Sanchez. Hosťom sa podarilo vyrovnať zásluhou Oscara Gloukha, no Inter napokon potvrdil úlohu favorita. V 63. minúte rozhodol z penalty Hakan Calhanoglu. Gól Lautara Martineza v 79. minúte neplatil pre ofsajd.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport