Na hlavný obsah

Na bratislavskom letisku pristál už tretí vládny špeciál s turistami z Izraela

Ďalší do Izraelu poletí v sobotu.

Na bratislavskom letisku pristál už tretí vládny špeciál s turistami z Izraela
Na snímke vládny špeciál Slovenskej republiky. Foto: RTVS

Organizovaný návrat dovolenkárov a pútnikov z Izraela domov na Slovensko pokračuje. Na bratislavské Letisko M. R. Štefánika v piatok (13. 10.) popoludní priletel vládny špeciál. Priniesol naspäť ďalších približne 90 repatriantov. Podľa informácií rezortu zahraničných vecí sa takto podarilo na Slovensko dostať už 270 repatriantov.

Podľa slov redaktora RTVS Radoslava Šeba, ktorý monitoroval situáciu priamo na letisku, sa mnohí z repatriantov snažili prísť už skôr. Nepodarilo sa im to, lebo letecké spoločnosti viaceré spojenia aj do okolitých štátov rušia.

Viacerí repatrianti sa zhodli, že čakali približne dva až tri dni, kým sa dostali na palubu vládneho špeciálu. Išlo už o tretí repatriačný let do Izraela. Ďalší vládny špeciál má do Izraela poletieť v sobotu (14. 10.). To bude zatiaľ posledný repatriačný let, ktorý rezort zahraničných vecí naplánoval.

Minister diplomacie Miroslav Wlachovký aj premiér Ľudovít Ódor však deklarovali, že v prípade potreby vyslania ďalšieho repatriačného letu do Izraela, tak poverená vláda určite urobí.

Pri prílete tretieho vládneho špeciálu s repatriantmi z Izraela bol aj štáb RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko