Na hlavný obsah

Na viacerých miestach opäť zasahuje NAKA. Akcia sa má týkať čierneho biznisu s liekmi

Zadržať a obviniť mali niekoľko ľudí.

Na viacerých miestach opäť zasahuje NAKA. Akcia sa má týkať čierneho biznisu s liekmi
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Národná kriminálna agentúra (NAKA) vo štvrtok (5. 10.) opäť zasahuje na viacerých miestach Slovenska. Akcia má byť podľa informácií spravodajského portálu tvnoviny.sk zameraná na nelegálny obchod s liekmi na potenciu. Informácie o zásahu potvrdil aj odbor komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

„Má ísť o neoprávnené zaobchádzanie s liekmi, liečivami a zdravotníckymi pomôckami,“ informoval portál. Biznis s týmito liekmi má byť výnosným obchodom, údajne ich získavajú z ázijského trhu.

Podľa portálu príslušníci NAKA v rámci akcie vykonávajú domové prehliadky a zaisťujú v dôkazy. Viaceré zdroje mali potvrdiť, že tiež zadržali a obvinili niekoľko ľudí. Príslušníci NAKA zasahujú aj v jednej trnavskej budove, v ktorej si kancelárie prenajímajú rôzne firmy.

„Podľa zistení polície ide o organizovanú skupinu, ktorá mala pôsobiť na území celej Slovenskej republiky a svoju činnosť sústreďovať v Trenčianskom a Trnavskom kraji. Za obdobie troch rokov mala získať profit viac ako dva milióny eur,“ priblížila polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko