Na hlavný obsah

Podvodník z Trenčína vylákal od viacerých ľudí takmer 240-tisíc eur

Policajný vyšetrovateľ obvinil 30-ročného muža.

Podvodník z Trenčína vylákal od viacerých ľudí takmer 240-tisíc eur
Ilustračná snímka policajného auta. Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Trenčiansky policajný vyšetrovateľ obvinil 30-ročného muža z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu podvodu. Obvinený mal podvodom vylákať od viacerých poškodených v Trenčíne a okolí takmer 240-tisíc eur. Vo štvrtok (19. 10.) o tom informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Ingrid Krajčíková.

„Obvinený sa mal v období od roku 2022 prezentovať ako osoba schopná zabezpečiť sprostredkovanie navonok výhodného predaja rôznych nehnuteľností, najmä v Trenčíne a okolí cez spriaznené osoby,“ uviedla Krajčíková.

Muž mal pri tom využiť podľa nej dlhodobé, ale aj krátkodobé známosti s poškodenými, ktorých mal aj utvrdzovať rôznymi formami o úspešnosti takéhoto investovania.

„Od poškodených pod zámienkou sprostredkovania takéhoto predaja mal vylákať rôzne sumy finančnej hotovosti, buď priamo na kúpu týchto nehnuteľností alebo na financovanie ich výstavby,“ priblížila s tým, že svojím konaním mal obvinený poškodených uviesť do omylu a spôsobiť im celkovú škodu veľkého rozsahu vo výške 239 046 eur.

Polícia muža v zmysle zákona obmedzila na osobnej slobode a umiestnila v cele policajného zaistenia. „Vyšetrovateľ spracoval na obvineného podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby a spisový materiál odovzdal prokurátorovi. O jeho ďalšom osude rozhodoval sudca Okresného súdu v Trenčíne,“ dodala Krajčíková.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny