Na hlavný obsah

Polícia odhalila skupinu prevádzačov nelegálnych migrantov. Medzi zadržanými je aj jej organizátor

Skupina pôsobila na území Maďarska, Slovenska a Česka.

Polícia odhalila skupinu prevádzačov nelegálnych migrantov. Medzi zadržanými je aj jej organizátor
Príslušníčka Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii. Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii odhalili skupinu prevádzačov, ktorí pôsobili na území Maďarska, Slovenska a Česka. V piatok (6. 10.) o tom informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Bárdyová.

Podľa jej slov mali prevádzači dlhodobo vykonávať prevozy nelegálnych migrantov z Maďarska cez Slovensko do rôznych krajín Európskej únie. Koncom augusta sa polícii podarilo zaistiť auto, v ktorom dvaja páchatelia a členovia tejto skupiny prevážali nelegálnych migrantov.

„Za pomoci medzinárodnej spolupráce s partnerskými útvarmi polície Maďarska a Českej republiky sa podarilo na území Českej republiky zadržať ďalšie vozidlo s nelegálnymi migrantmi,“ priblížila hovorkyňa. Následne sa v utorok (3. 10.) polícii podarilo v Dunajskej Strede zadržať aj organizátora týchto prevozov.

Tri osoby cudzieho pôvodu vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii obvinil z prevádzačstva. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov. „Osoby sú stíhané väzobne,“ dodala Bárdyová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko