Na hlavný obsah

Posun v prípade tragického pádu lanovky v Česku: Po dvoch rokoch polícia začala trestné stíhanie

Pri nešťastí zahynul sprievodca, ktorý bol v kabíne sám.

Posun v prípade tragického pádu lanovky v Česku: Po dvoch rokoch polícia začala trestné stíhanie
Pri nešťastí zahynul sprievodca, ktorý bol v tom čase v kabíne sám. Foto: Facebook/Hasičský záchranný sbor Správa železnic, státní organizace

V prípade tragického pádu lanovky na hore Jěšted ležiacej na severe Česka z 31. októbra 2021 začala polícia po dvoch rokoch trestné stíhanie. Informoval o tom v pondelok (30. 10.) český portál tn.nova.cz.

Podľa informácií portálu obvinili zo spáchania trestného činu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti štyri fyzické osoby a jednu spoločnosť. Obžalovaní podľa vyšetrovateľov lanovku poriadne neskontrolovali.

Kabína lanovky na českej hore Ještěd spadla pred dvoma rokmi. Pri nešťastí zahynul sprievodca, ktorý bol v tom čase v kabíne sám. Vtedy o tom informovala televízia ČT24 a portál iRozhlas.cz.

K nešťastiu došlo v dolnej časti dráhy. Kabína spadla na úrovni prvej podpery zhruba v polovici tamojšej zjazdovky. Hasiči pomocou výškovej techniky evakuovali približne 15 ľudí, ktorí boli v druhej kabíne a utrpeli šok. Táto kabína stále visí na nosnom lane.

„Spadla jedna kabína, ktorá išla smerom dole. V kabíne sme mali jednu osobu, ktorá, bohužiaľ, na mieste podľahla. Lekár konštatoval smrť. Našťastie, druhá kabína zostala v štandardnej polohe, z ktorej bolo evakuovaných asi pätnásť ľudí,“ priblížil hovorca krajskej záchrannej služby Michael Georgiev.

Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa. Lanovka je od nehody mimo prevádzky.

K nešťastiu došlo v dolnej časti dráhy.
K nešťastiu došlo v dolnej časti dráhy.Foto: Facebook/Hasičský záchranný sbor Správa železnic, státní organizace

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet