Na hlavný obsah

Poznáme najlepšie turistické destinácie na budúci rok. Slovensku sú niektoré veľmi blízko

Je medzi nimi aj Praha.

Poznáme najlepšie turistické destinácie na budúci rok. Slovensku sú niektoré veľmi blízko
Na snímke pohľad na Prahu. Foto: pixabay.com

Turistický sprievodca Lonely Planet zaradil Prahu medzi najlepšie turistické destinácie na rok 2024. Praha je v rebríčku desiatich miest na ôsmej priečke, prvej patrí kenskému hlavnému mestu Nairobi. Sprievodca Prahu označil za „pulzujúce hlavné mesto v gotickom háve“ a dodal, že jej slávne pamiatky ako Pražský hrad a Karlov most pôsobia až príliš krásne na to, aby boli skutočné.

Čaro mesta podľa sprievodcu čiastočne kazia húfy prichádzajúcich návštevníkov v poslednom desaťročí. Mesto však sľubuje, že davy zmierni a podporí pomalú turistiku a zaujímavosti mimo centra.

Návštevníkom sprievodcu odporúča návštevu Náplavky a sobotňajších trhov, secesnú Smetanovu sieň v Obecnom dome či park Stromovka. Nechať ujsť by si turisti nemali ani plzenské pivo a miestnu kuchyňu, napríklad guláš so žemľovou knedľou.

Zoznam Best In Travel 2024 zahŕňa desať krajín, regiónov a miest, ale tiež udržateľné miesta a miesta s hodnotou. Z krajín na prvom mieste skončilo Mongolsko. V zozname prevažujú krajiny z Ázie, sú tam ale aj krajiny z Afriky, Karibiku a Južnej Ameriky. Z Európy sa do rebríčka dostalo Chorvátsko.

Medzi miesta s hodnotou zaradil sprievodcu na prvé miesto Poľsko. To označil za jednu z cenovo najdostupnejších európskych destinácií, ktorá má vynikajúcu ponuku cestovateľských zážitkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet