Na hlavný obsah

Prezidentka sa poďakovala členom odchádzajúcej vlády. Vyzdvihla ich odhodlanie aj profesionalitu

Premiérovi poďakovala za konštruktívnu spoluprácu.

Prezidentka sa poďakovala členom odchádzajúcej vlády. Vyzdvihla ich odhodlanie aj profesionalitu
Na snímke Ľudovít Ódor a Zuzana Čaputová. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Prezidentka SR Zuzana Čaputová poďakovala členom odchádzajúcej vlády odborníkov za odhodlanie, odvahu a ochotu ísť do verejnej služby. Tiež za profesionalitu a príspevok k zlepšeniu politickej kultúry a komunikácie.

Premiéra Ľudovíta Ódora a ministrov odchádzajúcej vlády prijala hlava štátu v utorok (24.10.) popoludní v Prezidentskom paláci. „Predstavovali ste vládu odborníkov, nie reprezentantov politických strán, čo sa veľakrát ukázalo skôr v kritike v parlamente než vo vašej podpore,“ povedala.

Zdôraznila, že úlohou vlády bolo upokojenie situácie a dosiahnutie míľnikov, ktoré si stanovila v programovom vyhlásení. Premiérovi poďakovala za konštruktívnu spoluprácu. „Tak osobitú kombináciu odbornosti a humoru som ešte nestretla,“ podotkla prezidentka.

Premiér vyzdvihol tímový duch vlády odborníkov. „Rád by som sa poďakoval za spoluprácu a úsilie vyvinuté v prospech ľudí na Slovensku,“ povedal.

Prezidentka vymenuje v stredu (25. 10.) popoludní novú vládu Roberta Fica (Smer-SD). Členov nominovali koaličné strany Smer-SD, Hlas-SD a SNS.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala odchádzajúcich členov poverenej vlády Ľudovíta Ódora a poďakovala im za ich prácu:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko