Na hlavný obsah

Seniorka z Bratislavy prišla po telefonáte s falošnou doktorkou o pätnásťtisíc eur

Verila, že tým pomáha svojmu zranenému synovi.

Seniorka z Bratislavy prišla po telefonáte s falošnou doktorkou o pätnásťtisíc eur
Ilustračná snímka. Foto: pixabay.com

Vo štvrtok (12. 10.) sa stala obeťou telefonických podvodníkov ďalšia seniorka. Kontaktovala ju neznáma žena, ktorá sa v telefóne predstavila ako doktorka. Žiadala od nej sumu 15-tisíc eur za škody, ktoré mal pri údajnej dopravnej nehode napáchať jej syn.

„V telefóne neznáma žena uviedla, že syn obete spôsobil dopravnú nehodu, pri ktorej zrazil rodinu s malým dieťaťom. Sám je zranený a nemôže rozprávať. Ak však seniorka zo svojho účtu vyberie hotovosť vo výške 15-tisíc eur a odovzdá ju žene s menom Nováková na Miletičovej ulici, situácia sa vyrieši,“ priblížila bratislavská polícia na svojom Facebooku.

Vystrašená seniorka v bankomate vybrala požadovanú čiastku a zamierila na dohodnutú adresu. „Cestou na Miletičovu ulicu ju oslovila neznáma žena. Tá sa predstavila ako Nováková a prevzala od seniorky peniaze, s ktorými následne odišla,“ uviedla polícia.

Až po príchode domov spravila podvedená seniorka to, čo polícia odporúča urobiť ako prvé – kontaktovala svojich rodinných príslušníkov. Tí jej povedali, že informácie od neznámej „doktorky“ neboli pravdivé.

Polícia preto opäť apeluje na seniorov, aby si ihneď po telefonáte s neznámou osobou, ktorá od nich žiada peniaze, informácie overili u svojich rodinných príslušníkov. „Taktiež, aby nevyberali svoje finančné úspory pre cudzie osoby a nedávali peniaze osobám, ktoré nepoznajú,“ dodala polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny