Na hlavný obsah

Tváril sa, že je figurína vo výklade. Poliak chcel po zatváracích hodinách vykradnúť klenotníctvo v nákupnom centre

Muža zachytila bezpečnostná kamera.

Tváril sa, že je figurína vo výklade. Poliak chcel po zatváracích hodinách vykradnúť klenotníctvo v nákupnom centre
Muž sa vydával za figurínu vo výklade. Foto: Varšavská polícia

Muž sa v poľskom obchodnom centre vydával za figurínu, potom vošiel do obchodu so šperkami, kde kradol. Všetko zachytila bezpečnostná kamera a pracovníci bezpečnostnej služby, informoval spravodajský portál BBC.

„Dvadsaťdvaročný muž s kabelkou v ruke nehybne zastal a predstieral, že je figurínou pri výklade obchodu. Chcel sa pritom vyhnúť tomu, aby ho odhalili kamery,“ uviedla varšavská polícia na svojom webe. Zamestnanci ani nakupujúci si nevšimli nič nezvyčajné.

Podľa ich slov nešlo o prvý čin tohto muža, predošlé dni si tým istým spôsobom v jednom z obchodov vymenil oblečenie za nové a v reštaurácii sa zasa „do sýtosti najedol“.

„Je známe, že 22-ročný mladík má na konte aj krádeže a vlámania v inom obchodnom centre, kde po zatváracej dobe vzal hotovosť z niekoľkých pokladníc a pokúsil sa ukradnúť aj ďalšie veci,“ informovala polícia.

Mladého muža obvinili z vlámania a krádeže a za neobvyklý čin mu hrozí trest odňatia slobody na desať rokov. V súčasnosti ho polícia dočasne zadržala na tri mesiace.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet