Na hlavný obsah

V Poltári by postupne mohli zakázať herne. Činnosť im sprísnilo nové nariadenie

Primátor sa svojím zámerom netají.

V Poltári by postupne mohli zakázať herne. Činnosť im sprísnilo nové nariadenie
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Mestskí poslanci v Poltári výrazne sprísnili prevádzkovanie herní. Podľa niektorých to povedie postupne k ich úplnému zákazu. Primátor sa netají, že mu ide práve o to. V súčasnosti sú v Poltári dve herne. Licencie im končia na budúci rok. Tretiu otvoria so štvorročnou licenciou. Nové nariadenie im sťaží činnosť.

„Prikazuje, že herne po prijatí, nemôžu byť od seba bližšie ako 200 metrov a nemôžu byť bližšie ako 500 metrov od škôl, škôlok, zariadení sociálnych služieb,“ priblížil primátor Poltára Peter Sitor.

Zámeru zrušiť herne v meste Poltár sa v reportáži venoval redaktor RTVS Radovan Kondrlík:

Asociácia herní hovorí, že toto obmedzenie zvýhodní novú herňu v Poltári. Podľa nej bude po dobu štyroch rokov vďaka primátorovi na tom doslova ryžovať.

„Urobil to v čase, keď už bolo verejne známe, že do Poltára má prísť nová spoločnosť, ktorá bude mať po takomto prijatom VZN bezkonkurenčnú výhodu oproti dvom súčasným prevádzkovateľom. V žiadnom inom slovenskom meste nefunguje hazardná spoločnosť sama,“ skonštatovala hovorkyňa Asociácie zábavy a hier Dominika Hlobenová.

„V januári alebo vo februári sem prišla žiadosť, že niekto si chce otvárať herňu. Vtedy som to nejakým spôsobom neriešil širšie. Jednoducho som dal zamietavé stanovisko, ale to som ešte nevedel, že majú kúpenú licenciu. Ak majú kúpenú licenciu, na to nemá mesto dosah,“ uviedol Sitor.

Herne sú v Poltári tesne vedľa seba na jednom sídlisku. Mesto hovorí o rušení nočného pokoja, či hlúčikoch nebezpečných osôb. Nové nariadenie o prevádzkovaní herní v Poltári prijali mestskí poslanci drvivou väčšinou. V praxi začne fungovať od polovice októbra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny