Na hlavný obsah

Hazard v Zlatých Moravciach zakázali pred dvomi rokmi. Stopku výherným automatom má teraz mesto prehodnotiť

Bude o tom rokovať zastupiteľstvo.

Hazard v Zlatých Moravciach zakázali pred dvomi rokmi. Stopku výherným automatom má teraz mesto prehodnotiť
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V Zlatých Moravciach môžu zrušiť zákaz hazardu. Asociácia zábavy a hier listom vyzvala mesto, aby stopku pre výherné automaty prehodnotilo. Zastupiteľstvo bude o tom rokovať ešte tento mesiac. Radnica na základe platného zákazu hazardu doteraz neobnovila licenciu piatim herniam a kasínam, ostatným skončí na budúci rok.

Zákaz hazardu platí v Zlatých Moravciach od roku 2021. Vtedy sa pod petíciu, ktorá to žiadala, podpísalo viac ako štyritisíc ľudí.

Možnému obnoveniu hazardu v Zlatých Moravciach sa v reportáži venoval redaktor RTVS Miroslav Lyko:

Z desiatich herní v Zlatých Moravciach je dnes v prevádzke polovica. Na budúci rok skončí licencia aj im. Mesto má z nich stále finančný príjem. „Z nejakých 130-tisíc v súčasnej dobe za tento rok, predpokladáme do konca roka to bude nejakých 80-tisíc. O tieto finančné prostriedky potom mesto by prišlo,“ priblíži primátor mesta Dušan Husár.

„Takéto zákazy nemajú opodstatnenie v mestách a obciach, a preto sa pripravujú iba zbytočne o financie, ktoré neskôr putujú do online prostredia. Kým v čase, kedy tieto prijímali svoje nariadenia mal online priestor iba jedno percento na poli s hazardnými hrami, dnes už predstavuje jednu tretinu,“ skonštatovala hovorkyňa Asociácie zábavy a hier Dominika Lukáčová.

Zastupiteľstvo o hazarde rozhodne čoskoro

Zlatomoravská radnica má od konca septembra žiadosť Asociácie zábavy a hier, aby zákaz na prevádzku kasín a herní prehodnotila. „Ono by bolo dobré, že keby sa to dáko zakonzervuje a nemusí sa rozširovať, ale to čo je aktuálne v meste, to by ostalo a mesto by mohlo počítať s určitým príjmom,“ myslí si poslanec mestského zastupiteľstva Michal Cimmerman.

Mesto môže robiť aj iné opatrenia, aby získalo finančné prostriedky do pokladnice. „Ani jeden z poslancov, ktorý teraz je v zastupiteľstve, nešiel kandidovať s tým, že chce obnoviť hazard,“ dodal iniciátor petície proti hazardu v Zlatých Moravciach Jozef Predáč.

Či bude hazard v Zlatých Moravciach fungovať aj po apríli 2024, rozhodnú mestskí poslanci 19. októbra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny