Na hlavný obsah

A. Danko predstavil víziu nového ministerstva: Cestovný ruch a šport sú národnou prioritou

Ministrom pre cestovný ruch a šport bude Dušan Keketi.

A. Danko predstavil víziu nového ministerstva: Cestovný ruch a šport sú národnou prioritou
Predseda SNS Andrej Danko (v strede). Foto: RTVS

Ministrom pre cestovný ruch a šport bude Dušan Keketi. Potvrdil to predseda SNS Andrej Danko. Rezort bude mať dvoch štátnych tajomníkov. Pre šport to bude podpredseda SNS Ján Krišanda. Meno druhého štátneho tajomníka zatiaľ známe nie je. Víziu budúceho ministerstva predstavil Andrej Danko na konferencii hotelierov.

Keketi má byť podľa Danka od budúceho týždňa ministrom bez kresla. Na čelo nového rezortu sa postaví od budúceho roka. „Budeme sa určite snažiť vrátiť dôveru, ktorú do nás vkladajú. Nebudem sa snažiť byť gazdom, ale byť partnerom všetkým zväzom, asociáciám a, samozrejme, aj samosprávam,“ priblížil Keketi.

„Som presvedčený, že Dušan Keketi je ten správny a skúsený človek, ktorý tento rezort zodpovedne povedie a som rád, že túto výzvu prijal,“ vyhlásil Danko.

Novému ministerstvu cestovného ruchu a športu sa v reportáži v Správach RTVS venovala redaktorka Natália Dvoranová:

Národná priorita

Danko tvrdí, že cestovný ruch a šport sú národnou prioritou. „Urobím politicky všetko pre to, aby sa len tak ledabolo nedvíhali dane pre hotely a penzióny. Aby sa počúval hlas z tohto segmentu, urobím pre to politicky všetko,“ uviedol.

„To, čo potrebujeme, je naozaj prilákať turistov, či už domácich, alebo zahraničných, do regiónov. Zároveň aj predĺžiť dobu ich pobytu,“ vyhlásil prezident Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska Marek Harbuľák.

Cestovný ruch štátne riadenie nepotrebuje. Myslí si to analytik Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz Radovan Ďurana.

„Šport aj cestovný ruch už doteraz štátny rozpočet podporoval prostredníctvom iných ministerstiev. My by sme mali mať na stole poriadne zdôvodnenie, prečo tieto ciele neboli plnené dostatočne a prečo práve nové ministerstvo by malo byť kľúčom k úspechu. Takéto analýzy ale nikdy nezverejnili,“ uviedol.

Pribudnúť by mal aj transparentný fond na podporu cestovného ruchu. Ten by mal pomôcť pri obnove regionálnych pamiatok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko