Na hlavný obsah

NHL: Pittsburgh vynuloval obhajcov Stanleyho pohára. Flyers natiahli šnúru víťazstiev

Oporou Penguins bol brankár Alex Nedeljkovic.

NHL: Pittsburgh vynuloval obhajcov Stanleyho pohára. Flyers natiahli šnúru víťazstiev
Brankár Pittsburghu Penguins Alex Nedeljkovic (39) oslavuje víťazstvo. Foto: TASR/AP

Hokejisti Vegas podľahli v noci na pondelok v zámorskej NHL domácemu Pittsburghu 0:3. Obhajca Stanleyho pohára prehral už piaty z uplynulých siedmich zápasov, napriek poklesu formy však zostáva na čele Západnej konferencie. Philadelphia zdolala Columbus 5:2 a natiahla sériu víťazstiev na päť stretnutí.

Oporou Penguins bol brankár Alex Nedeljkovic, ktorý sa vrátil do zostavy po zranení v dolnej časti tela a v zápase s Vegas zneškodnil všetkých 38 striel súpera. Dosiahol prvé čisté konto od apríla 2022. Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby vyšiel iba druhýkrát v sezóne bodovo naprázdno, skončila sa tak jeho 11-zápasová bodová šnúra.

Buffalo sa po troch prehrách dočkalo plného bodového zisku, keď zvíťazilo v Chicagu 3:2. Rasmus Dahlin sa na triumfe podieľal gólom a dvomi asistenciami. Blackhawks prehrali štvrtý zápas v rade.

Toronto triumfovalo aj vo svojom druhom stretnutí NHL Global Series v Štokholme, keď zvíťazilo nad Minnesotou 4:3 po predĺžení. Hráči Wild išli do vedenia už v 3. minúte zásluhou Jona Merrilla, o desať minút neskôr však Toronto využilo presilovku.

Misky váh sa do konca úvodnej tretiny preklopili v prospech „javorových listov“, keď sa presadil Matthew Knies.

V záverečnej tretine išli Maple Leafs do dvojgólového vedenia po strele Morgana Riellyho, Minnesota však dokázala v priebehu troch minút vyrovnať a zápas poslala do predĺženia. O triumfe Toronta napokon rozhodol William Nylander.

Výsledky zápasov NHL

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport