Na hlavný obsah

Niké liga: Trénerovi Kozákovi ml. premiéra na lavičke Košíc nevyšla, Slovan pokračuje na víťaznej vlne

Na čele tabuľky ostáva Slovan, na dne sú Zlaté Moravce.

Niké liga: Trénerovi Kozákovi ml. premiéra na lavičke Košíc nevyšla, Slovan pokračuje na víťaznej vlne
Na snímke nový tréner FC Košice Ján Kozák ml. Foto: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava si po 13. kole Niké ligy upevnili prvé miesto v tabuľke. Úradujúci majster triumfoval na ihrisku Dukly Banská Bystrica 4:1 a pripísal si už ôsme ligové víťazstvo za sebou. Na čele tabuľky má štvorbodový náskok pred MŠK Žilina, ktorý zvládol nedeľný domáci duel proti Podbrezovej (2:1).

Dobrú formu potvrdila ôsma Skalica, ktorá zdolala doma deviaty Ružomberok 1:0 vďaka vlastnému gólu českého obrancu Šimona Gabriela. Neúspešnú premiéru na lavičke FC Košice absolvoval Ján Kozák mladší. Jeho zverenci podľahli v piatkovom domácom súboji DAC Dunajská Streda 0:3, keď o dva góly hostí sa postaral kapitán Yhoan Andzouana. Košický nováčik po sľubnom štarte do sezóny prehral v lige už ôsmy zápas v sérii.

Na víťazstvo stále čakajú MFK Zemplín Michalovce a FC ViOn Zlaté Moravce. Michalovce doma iba remizovali s Trenčínom 0:0 a získali piaty bod v sezóne (všetky za remízy – pozn.). Zlaté Moravce prehrali v Trnave 0:1 a s tromi bodmi uzatvárajú tabuľku.

Súboj dvoch najlepších ofenzív v prospech Žiliny

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v nedeľňajšom (5. 11.) stretnutí 13. kola Niké ligy nad FK Železiarne Podbrezová 2:1 a upevnili si druhé miesto v tabuľke. Na vedúci Slovan Bratislava strácajú štyri body, Podbrezová je piata.

MŠK Žilina – FK Železiarne Podbrezová 2:1 (2:0)

Góly: 12. a 45.+1 Minárik – 70. Galčík, ŽK: Paraj, Ďatko (obaja Podbrezová). Rozhodovali: Dohál – Štrbo, Vitko, 1999 divákov.

Žilina: Belko – Leitner, Stojčevski, Nemčík – Javorček (63. Rusnák), Gidi (90. Ndjeungoue), Minárik (68. Adang), Bari – Ďuriš, Jambor (90.+1 Iľko), Bile (63. Addo)

Podbrezová: Ludha – Bartoš, Bakaľa, Oravec – Kováčik, Paraj, Bajo, Blahút – Galčík (70. Okunola), Assinor (78. Kuzma), Ďatko (46. Kabongo)

Žilinčania nastúpili do zápasu s veľkou chuťou zlomiť negatívnu sériu, keďže Podbrezovú naposledy zdolali ešte v roku 2019. Tento cieľ začali napĺňať už v úvode, keď Minárik v 12. minúte otvoril skóre zápasu. V nadstavenom čase prvého polčasu Ludhov nevydarený odkop upratal do siete druhým gólom kapitán Minárik. Hostia v 70. minúte znížili, Assinor z ľavej strany našiel Galčíka a bolo 2:1. Hosťom však výborný výkon v druhom polčase na body nestačil.

Michalovce stále neokúsili chuť víťazstva

Ani v 13. kole Niké ligy sa futbalisti Michaloviec nedočkali prvého víťazstva v sezóne. V sobotnom (4. 11.) domácom stretnutí iba remizovali s Trenčínom 0:0. Nepriaznivú sériu Zemplína mohol ukončiť v nadstavenom čase Michal Jeřábek, ale trenčiansky brankár Vozinha vytiahol bravúrny zákrok.

Michalovčania majú na konte päť bodov za remízy a zostávajú na predposlednom mieste tabuľky. Trenčín nevyhral v lige štvrtýkrát za sebou a bodovo sa na neho dotiahla štvrtá Trnava po víťazstve 1:0 nad poslednými Zlatými Moravcami.

MFK Zemplín Michalovce – AS Trenčín 0:0

ŽK: Karasiuk, van Kessel, Volanakis, Šimko – Kozlovský, Ibrahim, Soares. Rozhodovali: Smolák – Hrmo, Čajka.

Michalovce: Ružinský – Šimko, Marjanovič (69. Jánošík), Jeřábek, Volanakis, Bahi – Danko (83. Zubairu), Karasiuk (42. Vaško), Šimamura (69. Steinhübel) – van Kessel (46. Pavúk), Marcin

Trenčín: Vozinha – Kmeť, Bondarenko, Stojsavljevič, Bagin – Ibrahim, Kozlovský – Gong (85. Sunday), Gajdoš, Soares – Kupusovič

Trnavčania s najtesnejším víťazstvom

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v sobotňajšom (4. 11.) dueli 13. kola Niké ligy nad FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0. O triumfe domácich „andelov“ rozhodol Philip Azango.

FC Spartak Trnava – FC ViOn Zlaté Moravce 1:0 (1:0)

Gól: 27. Azango. ŽK: Priszstács (asistent trénera) – Sluka, Suľa, Duga, ČK: 56. Kukučka (asistent trénera), rozhodovali: Marhefka – Poláček, Roszbeck, 3468 divákov.

Spartak: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša, Šulek (43. Breznik) – Zeljkovič – Azango, Štefánik (63. Bainovič), Ofori (75. Procházka), Daniel – Ďuriš

Zlaté Moravce: Knobloch – Majdan, Suľa, Čonka, Sluka – Gono (58. Čerepkai), Duga – J. Švec, Brenkus (72. Weir), Nsumoh (46. Mondek) – Balaj (46. Mijič)

V 27. minúte Štefánikov priamy kop z pravej strany odvrátila obrana ViOnu len na hranicu šestnástky, kde stál Azango a nigérijský krídelník z prvej poslal loptu do brány. Trnava mala aj ďalšie šance na skórovanie, najväčšie hrotový útočník Ďuriš, tentoraz mu však nebolo dopriate tešiť sa z gólu.

Čiernou škvrnou duelu bolo zranenie trnavského obrancu Šuleka, ktorého museli striedať už v prvom polčase. V 56. minúte videl červenú kartu za opakovanú kritiku rozhodcu asistent trénera Spartaka Kukučka. Trnava figuruje v tabuľke na štvrtej priečke, ViOn zostáva na poslednom 12. mieste.

Slovan s osmou ligovou výhrou v rade

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v sobotňajšom (4. 11.) zápase 13. kola Niké ligy na ihrisku Dukly Banská Bystrica 4:1 a pripísali si ôsmu ligovú výhru v rade. Výraznou mierou k nej prispel Dávid Strelec, ktorý na prvé dva góly prihral a tretí sám dal.

Blysol sa aj striedajúci dvojgólový Nino Marcelli. Slovan vedie tabuľku so sedembodovým náskokom pred druhou Žilinou, ktorá svoj zápas 13. kola odohrá v nedeľu proti Podbrezovej. Hráči spod Urpína nevyhrali tretí zápas za sebou, pričom doma zvíťazili doposiaľ iba raz – 18. augusta nad Skalicou.

MFK Dukla Banská Bystrica – ŠK Slovan Bratislava 1:4 (1:1)

Góly: 10. Uhrinčať – 48. a 86. Marcelli, 30. Čavrič, 55. Strelec. Rozhodovali: Glova – Bednár, Halíček, ŽK: Rymarenko, B. Ľupták, Godál, Polievka, Š. Rusnák (asistent trénera) – Abubakari, 3130 divákov.

Banská Bystrica: Hruška – Uhrinčať, Godál, Willwéber – Pišoja (69. Hanes), Richtárech (60. Arevalo), Hlinka, B. Ľupták (87. Guimaraes), Záhumenský (69. Slebodník) – Polievka (87. Mičuda), Rymarenko

Slovan: Trnovský – Zmrhal, Kašia, Bajrič, Lovat (46. Blackman) – Agbo, Lichý – Barseghjan (81. Zuberu), Strelec (72. Savvidis), Weiss ml. (46. Marcelli) – Čavrič (77. Abubakari)


Do vedenia išli domáci v 10. minúte, keď po rohu na krátko hostia neodvrátili loptu do bezpečia a do siete ju po centri Polievku na zadnej žrdi poslal Uhrinčať. Potom v šestnástke Kašia zastavil Polievku v šanci, pričom netrafil loptu, ale píšťalka Glovu zostala i napriek protestom nemá.

Krátko na to na opačnej strane Strelec prešiel po ľavej strane pokutového územia ako nôž maslom, naservíroval loptu pred bránu voľnému Čavričovi a ten sa nemýlil. Na začiatku druhého polčasu navrátilca do zostavy Weissa ml. vystriedal Marcelli a hneď dal aj gól, keď po akcii na jeden dotyk namieril v strede šestnástky z prvej priamo k žrdi.

V 55. minúte bolo 1:3 po prieniku Čavriča, keď zrazenú loptu Uhrinčaťom poslal pri pravej žrdi pätičkou odzadu efektne do brány Strelec. V závere Slovan poistil výhru Marcellim, ktorý z 15 m napriahol presne k žrdi.

Víťazstvo Skalice zabezpečil vlastný gól

V 13. kole Niké ligy zvíťazili futbalisti Skalice nad Ružomberkom 1:0. O osude stretnutia rozhodol vlastný gól českého obrancu Šimona Gabriela z 21. minúty.

MFK Skalica – MFK Ružomberok 1:0 (1:0)

Gól: 21. Gabriel (vlastný). ŽK: Smékal, Podhorin, Rudzan – Malý. Rozhodovali: Ziemba – Ferenc, Bobko.

Skalica: Junas – Krčík, Ranko, Podhorin, Rudzan – Haša (64. Sobczyk), Smékal, Nagy, Mášik (71. Hollý) – Morong, Gaži (86. Matejov)

Ružomberok: Frühwald – Selecký, Malý, Gabriel, Luterán (86. Úradník) – Gerec (61. Tučný), Chobot (46. Chrien), Múdry – Šefčík, Hladík (80. Maslo), Lavrinčík


Ôsma Skalica potvrdila dobrú formu a pripísala si tretie víťazstvo z uplynulých štyroch ligových duelov. Deviaty Ružomberok prehral tretíkrát za sebou a od účasti v hornej šestke tabuľky ho delí už desať bodov.

Kozák sa pri premiére výhry nedočkal

Futbalisti FC Košice pod taktovkou nového trénera Jána Kozáka mladšieho prehrali v piatkovom (3. 11.) domácom stretnutí 13. kola Niké ligy s FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:3. Sériu ligových prehier natiahli na osem a v tabuľke im naďalej patrí 10. priečka. DAC vyhral druhýkrát za sebou a figuruje na 4. mieste.

FC Košice – FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:3 (0:2)

Góly: 17. a 85. Andzouana, 5. Goure. Bez kariet, rozhodovali: Kružliak – Pozor, Jekkel.

Košice: Putnocký – Fabiš, Šindelář, Golikov, Jonec, Mizerák – Gallovič, Faško (88. Sovič), Qose (71. Vasiľ), Liener (59. Sagna) – Medved

DAC: Popovič – Gruszkowski, Csinger, Brunetti, Andzouana – Čermák, Dimun (66. Káčer), Romero (67. Vitális) – Trusa (75. Mendez), Goure (89. Veselovský), Herc (89. Barišič)

Hostia mali v Košiciach raketový vstup do zápasu. V 5. minúte skóroval hlavou Goure, pre ktorého to bol druhý ligový gól v sezóne. V 17. minúte si kapitán DAC Andzouana nabehol do šestnástky a zvýšil náskok po krížnom centri z pravej strany.

Domáci po prestávke dopravili loptu do siete, ale gól striedajúceho Sagnu neplatil pre ofsajd. V 85. minúte najlepší hráč zápasu Andzouana nachytal nepozorného Putnockého a spečatil hladký triumf hostí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport