Na hlavný obsah

Požiar v obci pri Svidníku zničil nájomné byty. Obyvatelia museli vyskakovať cez okno

Zranenia utrpelo aj 15-ročné dievča.

Požiar v obci pri Svidníku zničil nájomné byty. Obyvatelia museli vyskakovať cez okno
Plamene pohltili nájomné byty v Krajnej Bystrej. Foto: RTVS

Dvoch zranených si vyžiadal nočný požiar v bytovom dome v obci Krajná Bystrá v okrese Svidník. Horieť začalo v nájomnom byte. Oheň zasiahol aj susedné. Obyvateľov bytovky prichýlili príbuzní.

V jednom z obecných bytov býval Peter Ferenc. Hovorí, že si večer ľahol spať skôr. V noci ho potom zobudila vnučka. „Dedko, dedko, horíme, horí nám chyža,“ spomína pán Ferenc na to, čo mu hovorila vnučka.

Požiar sledovala aj suseda z vedľajšej bytovky. „Zobudila som sa, lebo jeden druhý klopal do dverí, no ale iba plamene som videla. Jasné, že sme sa báli, ale chvalabohu žijeme všetci,“ uviedla susedka Mária.

Téme sa v spravodajstve RTVS venoval redaktor Róbert Latta:

Dvere už pre oheň otvoriť nemohli. Museli preto skákať cez okno. Zranenia utrpeli dvaja obyvatelia. Kým muža s popáleninami v nemocnici iba ošetrili, 15-ročné dievča hospitalizovali.

„Boli nútení vyskočiť cez okno, kde slečna utrpela zranenia chrbtice a bola prevezená na ďalšie vyšetrenia,“ priblížil veliteľ zásahu Vladimír Lipták. Liečiť sa bude dlhší čas. Požiar nahlásili po tretej hodine po polnoci.

„Z nezistených príčin došlo k požiaru rodinného bytu, z ktorého sa následne požiar rozšíril do ďalších troch bytov. Vrchné byty majú poškodené vôbec celé trámy, strechu, čiže vyzerá to tak, že sú neobývateľné,“ dodal Lipták.

Obec o 9.00 h ráno vyhlásila mimoriadnu situáciu. Tridsaťšesť bytov nižšieho štandardu v obci postavili pred zhruba desiatimi rokmi. Podľa starostu opravu poškodených bytov sami nezvládnu a o pomoc požiadajú štát.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny