Na hlavný obsah

Zranený Honzek sa vracia na ľad, Slovensko by mal posilniť na MS juniorov

MS juniorov štartujú 26. decembra vo švédskom Göteborgu.

Zranený Honzek sa vracia na ľad, Slovensko by mal posilniť na MS juniorov
Na snímke slovenský hokejista Samuel Honzek. Foto: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia do dvadsať rokov bude môcť na blížiacom sa svetovom šampionáte tejto vekovej kategórie počítať aj s útočníkom Samuelom Honzekom. Účasť na MS juniorov vo švédskom Göteborgu potvrdil samotný hráč v rozhovore pre tvnoviny.sk.

Šestnásty muž tohtoročného draftu v prebiehajúcom ročníku ešte nezasiahol do zápasového diania v drese Vancouveru Giants, ktorý pôsobí v kanadskej juniorskej WHL. Z hry ho vyradilo zranenie v oblasti brucha, ktoré utrpel začiatkom októbra v príprave vo farbách Calgary Flames.

„Rekonvalescencia prebieha veľmi dobre. Cítim sa výborne, dokonca už štvrtý týždeň trénujem na ľade. Sval je však ešte slabý, takže momentálne ho len posilňujem. Vyzerá to tak, že by som mal stihnúť odohrať päť zápasov vo WHL“ priznal Honzek, ktorému spočiatku hrozila aj operácia.

Vlaňajší šampionát nedohral

Odchovanec Dukly Trenčín sa tak predstaví na svojich tretích MS do 20 rokov a bude patriť k lídrom mužstva. Tréner národného tímu Ivan Feneš priznal, že s ním počíta do prvej formácie.

„Veľmi ma to nabíja energiou a motiváciou. Beriem to ako obrovskú výzvu, keďže minuloročné MS juniorov som nedohral pre zranenie. Som rád, že znova dostanem šancu ukázať svoje kvality a dúfam, že tentoraz sa mi zdravotné problémy budú vyhýbať,“ prezradil Honzek pre tvnoviny.sk. Jeho účasť vo Švédsku už povolili aj predstavitelia Vancouveru Giants a Calgary Flames.

Prospekt Flames verí, že pred zahájením spoločnej prípravy vo Zvolene ešte stihne naskočiť do ostrých stretnutí za Vancouver. Pôvodne sa tak malo stať už uplynulý víkend, ale tímový terapeut a lekár mu štart neodobrili.

Do svojho prvého duelu v prebiehajúcom ročníku by mal Honzek naskočiť počas prvého decembrového víkendu.

Tohtoročná slovenská draftová dvojka by sa mala pripojiť k reprezentácii už počas prípravného kempu vo Zvolene. Jeho začiatok je naplánovaný na 11. decembra.

Slovenskí reprezentanti sa na MS do dvadsať rokov vo Švédsku predstavia v B-skupine proti Česku, Švajčiarsku, Nórsku a USA. Vlani sa zverenci Ivana Feneša rozlúčili s turnajom vo štvrťfinále, keď v dramatickom dueli nestačili na neskorších majstrov sveta z Kanady.


Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport