Na hlavný obsah

Juhoamerický vládny činiteľ podpísal memorandum o porozumení s fiktívnym štátom

Odhalenie v Paraguaji vyvolalo škandál a veľa posmechu.

Juhoamerický vládny činiteľ podpísal memorandum o porozumení s fiktívnym štátom
(Ilustračná fotografia) Foto: TASR/František Iván

Paraguajský vládny činiteľ rezignoval na svoj post po tom, čo vyšlo najavo, že v októbri podpísal memorandum o porozumení so zástupcami fiktívneho štátu. Ten založil indický guru Nitjánanda. Informovala o tom agentúra AP.

Odhalenie v Paraguaji vyvolalo škandál a veľa posmechu na sociálnych sieťach. Latinskoamerická krajina však nie je jediná, ktorá naletela samozvaným predstaviteľom Republiky Kailása. Začiatkom tohto roka sa im podarilo zúčastniť na zasadnutí jedného z výborov OSN v Ženeve a tiež podpísať dohody s miestnymi predstaviteľmi v USA a Kanade.

Arnalda Chamorra nahradili vo vysokej funkcii na paraguajskom ministerstve pôdohospodárstva. Stalo sa to krátko po tom, ako vyšlo najavo, že podpísal „proklamáciu“ so zástupcami Kailásy.

Tento dokument okrem iného vyjadroval „úprimné želanie a odporúčanie, aby paraguajská vláda zvážila, preskúmala a aktívne usilovala o nadviazanie diplomatických vzťahov s Kailásou a jej prijatie ako suverénneho a nezávislého štátu do rôznych medzinárodných organizácií vrátane OSN“.

Charizmatického guru Nitjánandu v Indii stíha polícia za únos a znásilnenie. Nitjánanda založil vlastný ostrovný „štát“ pri pobreží Ekvádoru. Republika Kailása má byť podľa jeho slov „najlepší a najčistejší hinduistický štát na svete“. Súkromný ostrov na tento účel kúpili niektorí z Nitjánandových nasledovníkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet