Na hlavný obsah

VIDEO: Mohutný požiar v Prešove hasiči lokalizovali, skontrolovali aj kvalitu ovzdušia. Polícia začala trestné stíhanie

S plameňmi bojovali desiatky hasičov.

VIDEO: Mohutný požiar v Prešove hasiči lokalizovali, skontrolovali aj kvalitu ovzdušia. Polícia začala trestné stíhanie
Z areálu skladu sa ozývali aj výbuchy. Foto: TASR/František Iván

Rozsiahly požiar v areáli firmy, ktorá prevádzkuje spaľovňu odpadov na Jilemnického ulici v Prešove sa hasičom podarilo lokalizovať. Pri posledných meraniach nezistili zvýšené hodnoty nebezpečného plynu či nebezpečných látok.

Potvrdil to operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove. Polícia informovala, že pre požiar začala trestné stíhanie.

Oheň sa nerozšíril mimo areál firmy, ktorá skladuje horľavé látky. Lokálne ložiská požiaru v sobotu (16. 12. )dopoludnia dohášajú hasiči.

„Momentálne sú na mieste ešte štyri cisterny a deviati hasiči. Požiar sa nešíri, je lokalizovaný. Podľa posledných meraní neboli namerané žiadne zvýšené hodnoty nebezpečného plynu alebo nejaké nebezpečné látky. Namerali sa jedine zvýšené prachové hodnoty. Tie nepredstavujú nebezpečenstvo pre zdravie obyvateľov,“ uviedol operačný dôstojník.

Mesto na svojej webstránke informovalo, že na miesto prišlo kontrolné chemické laboratórium, ktoré zabezpečuje pravidelné merania hodnôt ovzdušia.

„Hodnoty meraní sú aktuálne v poriadku. Na území mesta Prešov nie netreba používať ochranu dýchacích ciest (respirátor). Jilemnického ulica je uvoľnená pre vozidlá, občania sa môžu vrátiť aj do okolitých firiem,“ uviedlo mesto.

O požiari v Prešove informovala v reportáži v relácii Aktuálne :24 redaktorka RTVS Marie Balážová Melníková:

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová uviedla, že v súvislosti s požiarom sa začalo trestné stíhanie. „Na miesto bol vyslaný vyšetrovateľ, znalec z kriminalistického a expertízneho ústavu a taktiež aj zisťovateľ príčin požiaru,“ povedala.

Vo firme boli traja ľudia

Polícia na sociálnej sieti informovala, že vo firme sa v čase požiaru nadchádzali traja zamestnanci, nedošlo k ich zraneniu. „Z bezpečnostného dôvodu evakuovali obyvateľov troch bytových domov v blízkosti firmy, išlo o 85 osôb,“ spresnila polícia.

V Prešove na Jilemnického ulici vypukol v piatok (15. 12.) večer požiar v areáli firmy, ktorá prevádzkuje spaľovňu odpadov. Na mieste zasahovalo takmer 50 hasičov s viac ako 25 kusmi techniky. Okolité firmy a obyvatelia bytových domov evakuovali.

Pozrite si fotogalériu z požiaru v Prešove:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko