Na hlavný obsah

MSJ: Slováci majú istotu minimálne druhého miesta v skupine, recept na švédsku obranu nenašli ani Kanaďania

Domáci Švédi s určitosťou vyhrajú A-skupinu.

MSJ: Slováci majú istotu minimálne druhého miesta v skupine, recept na švédsku obranu nenašli ani Kanaďania
Na snímke kanadský hokejista Matthew Wood (vľavo) a švédsky hokejista Felix Unger Sörum. Foto: TASR/AP

Hokejisti USA zvíťazili vo svojom treťom zápase v B-skupine juniorských MS v Göteborgu nad Českom 4:3 po samostatných nájazdoch. V tabuľke klesli na druhé miesto, bod strácajú na stopercentných Slovákov, proti ktorým budú v nedeľu (31. 12.) bojovať o prvenstvo v „béčku“.

Prvé víťazstvo na šampionáte vybojovali Fíni, ktorí si v A-skupine poradili s lotyšskou „dvadsiatkou“ hladko 4:0. V súboji o prvé miesto v skupine Švédi triumfovali nad obhajcom titulu Kanadou 2:0 a na turnaji tak stále neinkasovali.

Američania odohrali s Českom dramatický zápas, ktorý napokon dospel až do nájazdového rozstrelu. V siedmej sérii rozhodol o triumfe USA Isaac Howard. Česi si vďaka zisku bodu definitívne zabezpečili účasť vo štvrťfinále, v tabuľke im patrí so štyrmi bodmi 3. priečka.

Tento výsledok zároveň znamená, že slovenskí juniori už nemôžu skončiť v tabuľke horšie ako na druhom mieste.

Švédi rozhodli o triumfe nad Kanadou v druhej tretine, v ktorej skórovali Tom Willander a Noah Östlund. Severania si už potom dvojgólový náskok ustrážili až do konca. Tabuľku vedú s plným počtom bodov a skóre 13:0 a do štvrťfinále postúpia s určitosťou ako víťazi skupiny. Kanada utrpela prvú prehru a je druhá so šiestimi bodmi.

 Fíni si napravili chuť po prekvapujúcej prehre s Nemeckom (3:4) a nedali šancu Lotyšom. V zápase využili až tri presilovky. „Suomi“ figurujú v tabuľke A-skupiny s tromi bodmi na 4. mieste a majú už takisto istotu štvrťfinále.

Lotyši nedali gól ani v treťom stretnutí na MS a sú bez bodu na poslednej 5. priečke. Ak sa chcú vyhnúť baráži o udržanie, budú potrebovať zdolať v záverečnom skupinovom zápase Nemecko za tri body a potom sa spoliehať, že Nemci na Silvestra nezoberú Kanade bod.

A-skupina (Scandinavium)

Lotyšsko – Fínsko 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Góly: 15. Lassila (Halttunen, Kulonummi), 16. Pulkkinen (Hämeenaho, Lassila), 29. Halttunen (Lassila, Nyman), 41. Keskinen (Lassila, Hemming)

Kanada – Švédsko 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Góly: 22. Willander (Lindstein, Stenberg), 31. Östlund (Lekkerimäki, Lindstein)

B-skupina (Frölundaborg)

Česko – USA 3:4 pp a sn (1:1, 2:2, 0:0 – 0:0, 0:1)

Góly: 16. Štancl (Rymon), 27. Bareš (Prčík), 32. Sapoušek (Šalé, Melovský) – 2. Howard (Nazar, Pohlkamp), 29. Smith (Leonard, Perreault), 35. Chesley (Hutson), rozh. nájazd Howard

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport