Na hlavný obsah

Nela Lopušanová získala ďalšie ocenenie, vyhlásili ju za najlepšiu hráčku roka

Lopušanová doviedla Slovenky k striebru na MS junioriek.

Nela Lopušanová získala ďalšie ocenenie, vyhlásili ju za najlepšiu hráčku roka
Na snímke slovenská hokejistka Nela Lopušanová. Foto: TASR

Medzinárodná hokejbalová federácia (ISBHF) vyhlásila Nelu Lopušanovú za najlepšiu hráčku roka 2023. Pätnásťročná slovenská útočníčka doviedla Slovenky v júni v Liberci k striebru na MS junioriek.

Na šampionáte v ČR získala cenu pre najužitočnejšiu hráčku, so 6 gólmi a 8 asistenciami bola druhá najproduktívnejšia hráčka turnaja.

Najlepším hráčom za rok 2023 sa stal Jakub Laurinc z ČR, trénerkou Hayley Runnallsová z Kanady a za trénera roka vyhlásili Slováka Tibora Kapánka, ktorý trénuje švajčiarsky národný tím.

Rok plný úspechov

Rodáčka zo Žiliny má sa sebou mimoriadne vydarený športový rok.  Jej hviezda zažiarila počas MS žien 2023 do 18 rokov. Na januárovom svetovom šampionáte vo Švédsku sa s 12 bodmi za 9 gólov a 3 asistencie stala najproduktívnejšou hráčkou celého turnaja.

Jej počínanie vyzdvihol aj direktoriát turnaja, ktorý ju vyhlásil za najlepšiu útočníčku šampionátu. Zástupcovia médií ju zvolili za jednu zo šiestich členiek All-stars tímu.  Zo švédskeho Östersundu sa navyše vrátila aj s ocenením MVP pre najužitočnejšiu hráčku turnaja.

Týždeň po šampionáte už viedla Slovenky na európskom olympijskom festivale mládeže 2023 (EYOF) v Taliansku. S tímom do 16 rokov sa nakoniec tešila zo strieborného kovu a z individuálneho titulu najlepšej útočníčky.

Veľkú nádej slovenského hokeja ocenili aj na medzinárodnom fóre, keď získala ocenenie pre najlepšieho mladého športovca Európy v zimných športoch za rok 2023. Začiatkom júna obsadila tretie miesto v ankete Hráčka sezóny 2022/2023 podľa Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). 

Na domácej scéne jednoznačným spôsobom dominovala v ankete Hokejista roka, keď získala všetky hlasy v kategórii najlepšia hokejistka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport