Na hlavný obsah

Počasie na svahoch opäť vyčíňalo: Zrušili mužský slalom a super-G žien

Muži v tejto sezóne odjazdili len dve podujatia.

Počasie na svahoch opäť vyčíňalo: Zrušili mužský slalom a super-G žien
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nedeľňajší (10. 12.) mužský slalom Svetového pohára alpských lyžiarov vo Val d´ Isere i ženský super-G v St. Moritzi zrušili pre nepriaznivé počasie. Vo Val d´Isere v sobotu (9. 12.) v noci snežilo i pršalo.

Podľa Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) by podmienky na trati mohli ohroziť bezpečnosť pretekárov. V St. Moritzi sa v noci na nedeľu tiež drasticky zhoršili podmienky.

Počasie zatiaľ v tejto sezóne zjazdárom nepraje. Pre silné sneženie sa nemohli uskutočniť 11. a 12. novembra úvodné dva zjazdy mužského SP, ktoré mali pretekári absolvovať na novej atraktívnej zjazdovke pod Matterhornom v strediskách Zermatt a Cervinia.

Jedny z pretekov by mali nahradiť 14. decembra vo Val Gardene. Zrušili aj októbrový obrovský slalom v rakúskom Söldene, ktorý stopli v priebehu prvého kola pre silný vietor.

Neuskutočnili sa ani dva zjazdy a super-G v americkom stredisku Beaver Creek. Muži tak zatiaľ stihli v alpskom kalendári absolvovať iba dve súťaže – 18. novembra slalom v rakúskom Gurgli a sobotňajší obrovský slalom vo Val d´Isere.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport