Na hlavný obsah

Pôvodnú studňu mali plnú odpadkov, obec osade vybudovala nový zdroj pitnej vody. Funguje na čip

Na jeden odber dostanú 10 litrov vody.

Pôvodnú studňu mali plnú odpadkov, obec osade vybudovala nový zdroj pitnej vody. Funguje na čip
V Nižnom Slavkove vybodovali nový zdroj pitnej vody, funguje na čip. Foto: RTVS

V osade v Nižnom Slavkove už majú pitnú vodu. Pôvodná studňa bola bola plná odpadkov. Nový zdroj vybudovala obec a funguje na žetóny. Osada je na kopci na nevysporiadaných pozemkoch. Len dve parcely tu vlastní obec a práve na nich vybudovali odberné miesto. Na jeden odber sa spustí 10 litrov vody.

Toto je domácnosť pani Zuzany Hangurbadžovej. Aj keď tečúcu vodu nemá, vytvorila si zázemie na osobnú hygienu a po vodu chodí k odbernému miestu. „Máme to troška bližšie, ale je tá voda čistá, tak si to ohrievam. Stále je to lepšie ako to bolo,“ podotkla.

Odberu vody na čip v Nižnom Slavkove sa v reportáži v relácii Správy :24 venovala redaktorka RTVS Diana Murdziková:

Voda nie je zadarmo. Jej spustenie aktivuje priložený čip, ktorý si rodiny nabíjajú na obecnom úrade. V osade žije viac ako 30 rodín. Za tri eurá majú tisíc litrov vody. „Asi polovica si zatiaľ kúpila tieto žetóny a dobíja si vodu. Pevne verím, že sa to zlepší,“ podotkol starosta Nižného Slavkova Jozef Kamenický.

„Teraz sa už cítia lepšie, majú už pitnú vodu aj na pranie aj na všetko,“ dodala asistentka pre bývanie Ružena Laciová. Obec projekt za 87-tisíc eur financovala aj z eurofondov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny