Na hlavný obsah

Šesťročného chlapca posadili do zlého lietadla. Namiesto návštevy babky na Floride skončil desiatky kilometrov ďalej

Letecká spoločnosť sa za omyl ospravedlnila.

Šesťročného chlapca posadili do zlého lietadla. Namiesto návštevy babky na Floride skončil desiatky kilometrov ďalej
Ilustračná snímka - Rad lietadiel spoločnosti Spirit Airlines, Foto: TASR/AP

Šesťročný chlapec sa chystal na vianočné prázdniny sám navštíviť svoju babku na juhozápade amerického štátu Florida. Vo Filadelfii ho však posadili do zlého lietadla, ktorým odletel do mesta Orlando, 260 kilometrov od plánovanej destinácie. Letecká spoločnosť sa za omyl ospravedlnila. Informovali o tom v stredu (27. 12.) agentúry AP a DPA.

Maria Ramosová prišla svojho vnuka minulý týždeň vo štvrtok (21. 12.) čakať na letisko v meste Fort Myers. Tam jej však oznámili, že chlapec nebol na palube lietadla nízkonákladovej spoločnosti Spirit Airlines.

„Vbehla som do lietadla k letuške a spýtala som sa jej, že kde je môj vnuk. Zisťovala som, či im bol odovzdaný vo Filadelfii. Letuška odpovedala, že nemajú so sebou deti,“ opísala situáciu Ramosová. Následne jej vnuk zatelefonoval a oznámil jej, že pristál v Orlande.

Spoločnosť Spirit Airlines vo vyhlásení uviedla, že chlapec bol celý čas pod dohľadom zamestnanca leteckej spoločnosti, aj keď ho nasadili na nesprávny let do Orlanda.

Aerolínie dodali, že po zistení omylu informovali rodinu, ktorej sa zároveň za chybu ospravedlnili. „Bezpečnosť a zodpovednosť za prepravu všetkých našich hostí berieme vážne a v tejto veci vedieme interné vyšetrovanie,“ napísali aerolínie vo vyhlásení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet