Na hlavný obsah

Slováci vynulovali Švajčiarov a pripísali si druhé víťazstvo na majstrovstvách sveta juniorov

Slováci sú po dvoch odohraných dueloch stopercentní.

Slováci vynulovali Švajčiarov a pripísali si druhé víťazstvo na majstrovstvách sveta juniorov
Na archívnej snímke radosť slovenskej hokejovej reprezentácie do dvadsať rokov. Foto: iihf.com

Slovenskí hokejoví reprezentanti do dvadsať rokov zvíťazili aj vo svojom druhom vystúpení na MS juniorov vo švédskom Göteborgu. V stredajšom (27. 12.) dueli B-skupiny zdolali Švajčiarov 3:0. O prvý a zároveň aj víťazný zásah stretnutia sa postaral v deviatej minúte Samuel Honzek.

V závere počas švajčiarskej hry bez brankára poistil slovenský triumf Peter Repčík, do prázdnej bránky skóroval v početnej nevýhode aj Servác Petrovský. Veľkou oporou Slovenska bol počas celého merania síl brankár Adam Gajan, ktorý zneškodnil všetkých 36 pokusov Helvétov.

Slováci sú po dvoch odohraných dueloch so ziskom šiestich bodov stopercentní. Na oboch stranách boli za najlepších hráčov zápasu vyhlásení gólmani – Adam Gajan a Alessio Beglieri.

Na snímke Adam Gajan a Alessio Beglieri.Foto: iihf.com

V ďalšom zápase sa zverenci Ivana Feneša predstavia v piatok 29. decembra tiež o 12.00 h proti Nórsku. V základnej skupine ich potom ešte čakajú Američania (31. decembra o 12.00).

SLOVENSKO – Švajčiarsko 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Góly: 9. Honzek (Repčík), 59. Repčík (Mešár), 60. Petrovský. Rozhodovali: Eriksson (Švéd.), Hinterdobler (Nem.)- Heffner (Nem.), Riecken (Rak.), vylúčení: 5:1, presilovky a oslabenia: 0:0, 986 divákov.

SLOVENSKO: Gajan – Štrbák, Nátny, Kmec, Žabka, Pišoja, Radivojevič, Moško – Mešár, Petrovský, Sýkora – Čiernik, Dvorský, Mišiak – Pekarčík, Repčík, Honzek – Žlnka, Dej, Suchý

Švajčiarsko: Beglieri – Dioncio, Terraneo, Füllemann, Muggli, Bünzli, Ustinkov, Christe – Müller, Schild, Taibel – Reinhard, Rod, Weber – Braillard, Meier, Reber – Gredig, Jenni, Meier

Švajčiari riešili v prvom dejstve všetky situácie jednoducho a každú príležitosť využili na strelecký pokus. Slovákov prestrieľali 14:6, neboli však efektívni a v 9. minúte ich súper potrestal.

Výrazný podiel na otváracom góle zápasu mal Repčík, po ktorého individuálnom prieniku dorazil Honzek puk za chrbát švajčiarskeho brankára Beglieriho. V 15. minúte podržal Slovákov brankár Gajan, ktorý zneškodnil pokus Füllemanna a následná dorážka mierila iba do bočnej žŕdky.

Na začiatku prostrednej časti hry mali Slováci možnosť odskočiť súperovi na rozdiel dvoch gólov. Švajčiarsky útočník Schild pri bekčekingu fauloval unikajúceho Honzeka, za čo hlavný arbiter nariadil trestné strieľanie. Honzek sa snažil rozpohybovať si brankára, no bekhendom poslal puk iba do jeho hokejky.

Slováci mali veľkú oporu v Gajanovi aj v záverečnom dejstve, keď podržal svoj tím v 44. minúte – v presilovej hre schoval do lapačky tutovku Webera. Slovenský brankár neinkasoval ani v 50. minúte, keď ramenom vyrazil pokus Müllera.

Slováci si v 54. minúte vybojovali zásluhou Sýkoru prvú početnú výhodu v zápase, no paradoxne v nej mali najväčšiu šancu Švajčiari.

V útočnom pásme zaváhal na modrej čiare Štrbák, ktorému puk vypichol Gredig, ale svoj únik nepretavil na gól. V závere Švajčiarsko vrhlo všetko do útoku a v hre bez brankára inkasovali dvakrát do prázdnej bránky od Repčíka a Petrovského.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport