Na hlavný obsah

Strelec z pražskej univerzity zrejme vraždil už skôr. Polícia potvrdila zhodu zbrane z vraždy muža s dieťaťom

V Klánovickom lese našli dve mŕtve osoby.

Strelec z pražskej univerzity zrejme vraždil už skôr. Polícia potvrdila zhodu zbrane z vraždy muža s dieťaťom
Policajný zásah na streche budovy Filozofickej fakulty v Prahe. Foto: Profimedia/ČTK/Šimánek Vít

Vraždy v Klánovickom lese na východnom okraji Prahy a streľbu na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej spája viac dôkazov, nielen balistická skúška, informoval v piatok hovorca Mestského štátneho zastupiteľstva v Prahe Aleš Cimbala. Informoval o tom portál českého Deníka N.

„Už v priebehu včerajška (štvrtka) a dnešného dňa sa v rámci preverovania objavovali dôkazy, ktoré nasvedčovali prepojeniu trestného činu z Klánovického lesa a streľby na filozofickej fakulte. Túto verziu teraz potvrdila aj balistická skúška,“ napísal Cimbala v tlačovej správe.

„Nevychádza sa teda iba z odbornej balistickej skúšky, ktorá de facto potvrdzuje totožnosť zbrane, ale aj z ďalších dôkazov, ktoré vo vzájomnej súvislosti dokazujú, že šlo aj o jednu osobu,“ dodal.

V Klánovickom lese sa strieľalo zo zbrane nájdenej u útočníka doma, napísal portál Seznam Zprávy.

K tomuto zločinu došlo minulý týždeň v piatok a obeťami sa stali muž a jeho dvojmesačné dieťa. Páchateľ bol odvtedy na úteku, polícia po ňom pátrala.

Študent David K. vo štvrtok strieľal v hlavnej budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej (FF UK) na Námestí Jana Palacha v Prahe.

Zomrelo 14 ľudí, ako aj útočník. Všetky obete už polícia identifikovala. Viac než 20 ľudí je zranených, všetci boli v piatok napoludnie v stabilizovanom stave.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet