Na hlavný obsah

Švédka E. Öbergová triumfovala v stíhacích pretekoch. Švajčiarka Häckiová-Grossová so životným výsledkom

Pódium doplnila Nórka I. Landmark Tandrevoldová.

Švédka E. Öbergová triumfovala v stíhacích pretekoch. Švajčiarka Häckiová-Grossová so životným výsledkom
Elvira Öbergová (vľavo) a Lena Häckiová-Grossová. Foto: TASR/AP

Švédska biatlonistka Elvira Öbergová triumfovala v sobotných (9. 12.) stíhacích pretekoch na 10 km na podujatí druhého kola Svetového pohára v Hochfilzene. V rakúskom stredisku mala s jedinou chybou na strelnici náskok 11,2 s pred Švajčiarkou Lenou Häckiovou-Grossovou.

Nórka Ingrid Landmark Tandrevoldová poskočila vďaka tretej priečke (+13,9) na čelo celkového poradia seriálu. Z dvojice slovenských reprezentantiek na štarte prišla do cieľa iba Ema Kapustová na 55. mieste, Máriu Remeňovú po tretej streľbe predstihli elitné biatlonistky o kolo.

Öbergová zazanemenala svoje ôsme individuálne víťazstvo v seriáli, keď sa oproti šprintu zlepšila o jednu priečku. Jedinú chybu urobila hneď na prvej položke v ľahu, definitívne o svojom prvenstve však rozhodla až na záverečnej streľbe.

Tam prišla bok po boku s Tandrevoldovou, tá však mala problémy so zbraňou a odstrieľala oveľa pomalšie. Nórska víťazka šprintu napokon neudržala ani druhú priečku, vo finiši ju bežecky predstihla Häckiová-Grossová, ktorá vyštartovala ako štvrtá v poradí.

Prvých päť pretekárok v cieli malo zhodne jednu streleckú chybu, na šieste miesto sa z dvadsiateho posunula vďaka nule na strelnici Švédka Hanna Öbergová. Doterajšia líderka SP Francúzka Lou Jeanmonnotová skončila až trinásta.

Slovenky opäť na chvoste

Kapustová (0-1-1-0) si oproti šprintu polepšila o jednu priečku na 55. miesto so stratou 6:15,1 min na víťazku. Prvú ležku vybielila a posunula sa o tri miesta dopredu na 53. pozíciu, potom dvakrát netrafila terč na druhej a tretej položke a jej postavenie sa nemenilo.

Mária Remeňová už po prvej streľbe a troch chybách figurovala s výrazným odstupom na poslednej 59. priečke. Napokon absolvovala iba tri položky (3-1-2) a z trate ju stiahli. V nedeľu sú v Hochfilzene na programe štafety.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport