Na hlavný obsah

Ukrajinskí kamionisti hľadajú pre blokády alternatívne cesty. Na maďarskej hranici sa ich nahromadili stovky

Kolóna je stále aj vo Vyšnom Nemeckom.

Ukrajinskí kamionisti hľadajú pre blokády alternatívne cesty. Na maďarskej hranici sa ich nahromadili stovky
Kamióny na ceste R4. Foto: RTVS

Stovky kamiónov sa nahromadili pred maďarsko-ukrajinským hraničným priechodom pri meste Záhony. Poľské a slovenské hraničné blokády znemožňujú ukrajinským vodičom dostať sa domov. Hľadajú preto iné cesty. Kolóny kamiónov sú aj v smere od Košíc na maďarský priechod pri Milhosti.

Krátko po poludní stálo na ceste R4 pri Milhosti viac ako 280 ukrajinských kamionistov. V ďalšom pruhu sa smerom k hraničnému priechodu pomaly presúvali ostatné vozidlá.

Informácie z hraníc priniesla v Správach RTVS redaktorka Katarína Zakuťanská:

Ukrajinskí kamionisti uviedli, že nevedia, prečo ich polícia nechce pustiť ďalej. Smerujú na Ukrajinu alebo do Rumunska či Bulharska. Pokiaľ nemajú namierené na Ukrajinu, slovenskí policajti ich sprevádzajú až po mesto Polgár, maďarská polícia potom na rumunskú hranicu. Či majú naozaj namierené do inej krajiny, polícia neoveruje.

Čo sa týka situácie na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom, na poludnie tam bola kolóna kamiónov dlhá 17 kilometrov. Tvorilo ju zhruba 600 kamiónov a končila sa asi 100 metrov pred odbočkou na obec Gajdoš v okrese Sobrance.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny