Na hlavný obsah

Vianočný zázrak v Sabinove: Dobrodinec vykúpil vianočný stánok, mal však jednu podmienku

Predmety mal stánok rozdať ľuďom.

Vianočný zázrak v Sabinove: Dobrodinec vykúpil vianočný stánok, mal však jednu podmienku
Deti ponúkajú vlastnoručne vyrobené keramické veci - srdiečka, svietniky, anjelov či stromčeky. Foto: RTVS

Považujú to za malý vianočný zázrak. V Sabinove neznámy dobrodinec vykúpil všetku keramiku z vianočného stánku, ktorý naplnili svojimi dielami deti zo Základnej umeleckej školy. Zo zakúpených predmetov si nenechal pre seba ani jeden, naopak mal podmienku, ako s nimi naložiť.

Gestu neznámeho dobrodinca v Sabinove sa v reportáži v relácii Správy RTVS venovala redaktorka Diana Murdziková:

Každý rok majú zruční školáci na vianočných trhoch svoj stánok. Deti ponúkajú vlastnoručne vyrobené keramické veci – srdiečka, svietniky, anjelov či stromčeky. Tri mesiace sa venovali ich výrobe a teraz ich niekto všetky kúpil naraz.

Deti od dobrodinca dostali len jedno odporúčanie – aby sa o kúzlo Vianoc práve darovaním podelili. „Podmienka bola, že dnešný deň máme robiť radosť ľuďom. Máme ich rozdávať s láskou v srdci, aby detičky cítili radosť z obdarovania ďalších ľudí, lebo o tom je to, vysvetlila učiteľka ZUŠ Sabinov Eva Motýľová.

Kto je štedrým dobrodincom zostáva tajomstvom. „Je to pre mňa také neskutočné niečo, oheň v srdci, ktorý my rozdávame ďalej prostredníctvom toho pána, ktorý nám také veľké gesto urobil,“ dodala Motýľová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny