Na hlavný obsah

Výhražné e-maily mala do školy v Banskej Bystrici posielať žena. Súd ju poslal do väzby

Rozhodnutie nie je právoplatné.

Výhražné e-maily mala do školy v Banskej Bystrici posielať žena. Súd ju poslal do väzby
Ilustračná snímka. Foto: pixabay.com

Obvinená z písania výhražných e-mailov základnej škole (ZŠ) v Banskej Bystrici pôjde do väzby. Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v sobotu (23 .12.) vyhovela návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry.

Dôvodom väzby je obava z možného pokračovania v trestnej činnosti, teda preventívna väzba. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

„Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu dňa 23. decembra 2023 vyhovela návrhu prokurátora ÚŠP a rozhodla o vzatí do väzby obvinenej L. Sz., ktorá je stíhaná pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku,“ uviedla. Sudkyňa zamietla žiadosť obvinenej o nahradenie väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka.

Dodala, že rozhodnutie súdu nie je právoplatné a obvinená proti nemu podala sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v piatok (22. 12.) zadržala pisateľku výhražných e-mailov ZŠ v Banskej Bystrici. Čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny