Na hlavný obsah

Začala sa druhá fáza predaja vstupeniek na ME 2024. V ponuke je jeden milión lístkov

Všetky futbalové zväzy dostanú 10000 vstupeniek.

Začala sa druhá fáza predaja vstupeniek na ME 2024. V ponuke je jeden milión lístkov
Na snímke logo budúcoročných ME vo futbale v Hamburgu. Foto: TASR/AP

V pondelok (4. 12.) sa začala druhá fáza predaja vstupeniek na budúcoročné ME vo futbale. Počas nej bude do 12. decembra v ponuke jeden milión lístkov na skupinovú fázu pre fanúšikov 21 kvalifikovaných tímov. Na kontinentálnom šampionáte sa predstaví aj Slovensko, ktoré nastúpi v E-skupine s Belgickom, Rumunskom a víťazom play off B-vetvy (Island, Bosna a Hercegovina, Ukrajina a Izrael).

Všetky futbalové zväzy dostanú 10.000 vstupeniek na každý z troch skupinových zápasov na turnaji v Nemecku od 14. júna do 14. júla 2024. O tom, kto získa lístky prostredníctvom oficiálneho portálu Európskej futbalovej únie (UEFA) z druhej fázy, ktorá nasleduje po žrebe základných skupín, rozhodne januárová lotéria.

Lístky na finále od 60 do 700 eur

K dispozícii je aj niekoľko vstupeniek z prvej fázy predaja, ktorá začala na začiatku októbra. V nej bolo v ponuke 1,2 milióna lístkov. Ďalšie fázy prídu na rad na budúci rok pre fanúšikov troch tímov, ktoré sa kvalifikujú prostredníctvom play off v marci a na vyraďovacie fázy.

Ceny vstupeniek sa začínajú na 34 euro v najlacnejšej kategórii na skupinovú fázu. Lístok na otvárací zápas XVII. kontinentálneho šampionátu, v ktorom sa organizátor z Nemecka stretne so Škótskom v piatok 14. júna v mníchovskej Allianz Aréne, stojí od 60 do 700 eur.

Na EURO 2024 sa predstaví 24 tímov, ktoré odohrajú v 10 nemeckých mestách 51 zápasov. Mužstvo trénera Francesca Calzonu čaká prvý duel s Belgickom vo Frankfurte (pondelok, 17. júna). Ďalší ich čaká v Düsseldorfe (piatok, 21. júna) a s Rumunskom sa stretnú opäť vo Frankfurte (streda, 26. júna). Informovala o tom agentúra DPA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport