Na hlavný obsah

Zoznam podvodných e-shopov: Na týchto stránkach radšej nenakupujte

Na obchody upozornila aj polícia.

Zoznam podvodných e-shopov: Na týchto stránkach radšej nenakupujte
Ilustračná snímka. Foto: Pexels

V predvianočnom období sa ľudia často obracajú na e-shopy. Spoľahnúť sa však nedá na všetky. Upozornila na to Polícia SR na sociálnej sieti. Aby ste sa vyhli zbytočným starostiam s poškodeným alebo nedoručeným tovarom, mali by ste sa vyhnúť rizikovým e-shopom.

Zoznam nedôveryhodných internetových obchodov vedie Slovenská obchodná inšpekcia (SOI). Na jej zoznam odkazuje aj polícia.

„Slovenská obchodná inšpekcia vedie na svojej webstránke zoznam e-shopov, ktoré považuje za rizikové pre nedodržiavanie niektorých zákonných povinností, ale aj problematického vymáhania spotrebiteľských práv a individuálnych nárokov,“ vysvetlila polícia.

Polícia pripomenula, že zaradenie obchodov na tento zoznam je len odporúčaním pre spotrebiteľov. Pred nákupom na týchto stránkach by mali svoje rozhodnutie dôkladne zvážiť. Doplnila, že nejde o kompletný zoznam takýchto e-shopov.

„V zozname sú uvedené rôzne stránky, od e-shopov registrovaných v zahraničí, kde nie je možné uskutočniť kontrolu dodržiavania zákonných povinností, až po stránky, ktoré fungujú iba ako sprostredkovateľ tovaru pre iné spoločnosti alebo tie, ktoré vám tovar nedodajú a svojich práv sa od nich dožadujete zbytočne,“ dodala polícia.

RTVS už v minulosti viackrát upozorňovala na riziká online nákupov. Medzi týmito obchodmi je aj e-shop bonky.sk, ktorý figuruje na spomínanom zozname SOI.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika