Na hlavný obsah

Andrej Danko v RTVS vyhlásil, že sa podrobil dychovej skúške. Povedal, že po nehode odišiel, lebo bol zranený

Danko sa vyjadril aj k výsledku dychovej skúšky.

Andrej Danko v RTVS vyhlásil, že sa podrobil dychovej skúške. Povedal, že po nehode odišiel, lebo bol zranený
Predseda SNS Andrej Danko

Šéf SNS a podpredseda parlamentu Andrej Danko vo štvrtok (11. 1.) v noci zničil semafor a odišiel pred príchodom polície z miesta nehody. V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 povedal, že pri nehode utrpel zranenia a absolvoval aj dychovú skúšku na zistenie prítomnosti alkoholu.

„Dostal som šmyk, je to moja chyba,“ priznal Danko. Uviedol, že si myslel, že ak spôsobí škodu do 3900 eur, nemusí ostať na mieste. „Bola polnoc, semafor bol vypnutý a ja som išiel ošetriť aj nejaké svoje zranenia domov,“ priblížil.

Danko sa vyjadril aj k otázke dychovej skúšky po nehode. „Áno, fúkal som,“ povedal šéf národniarov. Doplnil, že výsledkom dychovej skúšky bola nula. „Ja som nebolo opitý, nehavaroval som opitý, odišiel som preto, lebo som bol zranený,“ vyjadril sa.

Reportáž o nehode Andreja Danka pripravil do Správ RTVS redaktor Radoslav Šebo:

V relácii RTVS O 5 minút 12 Andrej Danko povedal, že pri nehode utrpel zranenia a absolvoval aj dychovú skúšku na zistenie prítomnosti alkoholu.

Podľa predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku to aj naďalej vyvoláva pochybnosti. Keby policajti Andreja Danka po nehode nechali fúkať a jeho dychová skúška by bola negatívna, tak by o tom Danko prehovoril už skôr, povedal Šimečka v RTVS. „Zrejme to tak nebolo,“ doplnil.

Progresívne Slovensko chce podľa Šimečku zozbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze na odvolanie Danka z postu podpredsedu NR SR. Za nehodu by mal niesť zodpovednosť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko