Na hlavný obsah

Dráma vo vzduchu: Krátko po štarte vypadlo na lietadle okno. Stroj s vyše 170 pasažiermi musel núdzovo pristáť

Letecké spoločnosti sťahujú svoje boeingy z prevádzky.

Dráma vo vzduchu: Krátko po štarte vypadlo na lietadle okno. Stroj s vyše 170 pasažiermi musel núdzovo pristáť
Lietadlo americkej spoločnosti Alaska Airlines. Foto: TASR/AP

Lietadlo americkej spoločnosti Alaska Airlines smerujúce do štátu Kalifornia sa v piatok (5. 1.) v noci muselo nútene otočiť a núdzovo pristáť. Na boku stroja krátko po vzlietnutí náhle vznikol otvor. Informovali o tom agentúry DPA a AP.

Let číslo 1282 vyštartoval z medzinárodného letiska v meste Portland v štáte Oregon a smeroval k mestu Ontario v Kalifornii so 171 pasažiermi a šiestimi členmi posádky na palube, spresnila letecká spoločnosť.

V čase, keď lietadlo naberalo výšku, sa odrazu oddelilo jedno z jeho bočných okien spolu s časťou steny stroja, vyplýva z vyjadrení na sociálnych sieťach.

Alaska Airlines to označila za „incident“ a uviedla, že lietadlo sa otočilo a bezpečne pristálo opäť v Portlande.

„Bezpečnosť našich hostí i zamestnancov je vždy naša najvyššia priorita, takže aj napriek tomu, že tento typ udalostí je pomerne zriedkavý, naša posádka bola vycvičená a pripravená bezpečne zvládnuť situáciu,“ dodala vo vyhlásení letecká spoločnosť s tým, že incident vyšetruje americká Národná rada pre bezpečnosť dopravy.

Spoločnosť Alaska Airlines v sobotu (6. 1.) podľa agentúry AP zároveň uviedla, že v súvislosti s incidentom uzemňuje všetky svoje lietadlá typu Boeing 737-9.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet