Na hlavný obsah

Dvojica policajtov zachraňovala v opustenom byte plačúce dieťa, matka si v noci na päť hodín „odskočila“

Policajti vyšetrujú trestný čin opustenia dieťaťa.

Dvojica policajtov zachraňovala v opustenom byte plačúce dieťa, matka si v noci na päť hodín „odskočila“
Na snímke policajt so zachráneným dieťaťom. Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Hlohovskí policajti zachraňovali plačúce dieťa v byte v jednej z obcí v okrese Hlohovec. Počas nočnej služby preverovali oznámenie, podľa ktorého znel z bytu už dlhší čas neutíchajúci detský plač, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave.

Podľa vyjadrenia susedov mala v byte bývať mladá žena s 1,5-ročnou dcérou. Na opakované klopanie a výzvy nikto v byte nereagoval, vznikla dôvodná obava, že by sa dieťa mohlo nachádzať v ohrození života, skonštatovala polícia.

Preto sa dvojica policajtov za prítomnosti susedov rozhodla byt otvoriť. Staršie dvere sa im podarilo bez poškodenia vytiahnuť z pántov a vojsť dnu.

V detskej postieľke našli uplakané dieťa, matka v byte nebola. S pomocou susedov dievčatko prebalili a prezliekli do čistého oblečenia.

Policajt na stálej službe medzitým kontaktoval pracovníčku sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately. Jeden z policajtov na mieste zabezpečoval jej príchod, druhý sa medzitým staral o dieťa.

Po príchode sociálnej pracovníčky, ktorá si situáciu preverila, dorazila na miesto aj privolaná rýchla zdravotná pomoc.

Vrátila sa po piatich hodinách

Zdravotníci si dieťa prevzali a previezli na pozorovanie do trnavskej nemocnice. Mladá matka sa domov vrátila po vyše piatich hodinách s vysvetlením, že si „odskočila“. Policajti jej správanie vyšetrujú v súvislosti s trestným činom opustenia dieťaťa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny