Na hlavný obsah

Lietadlo smerujúce z Japonska do USA sa muselo otočiť. Mohol za to pasažier, pohrýzol letušku

Muž to popiera a tvrdí, že si na nič nespomína.

Lietadlo smerujúce z Japonska do USA sa muselo otočiť. Mohol za to pasažier, pohrýzol letušku
Ilustračná snímka - Lietadlá All Nippon Airways. Foto: TASR/AP

Lietadlo japonskej spoločnosti All Nippon Airways smerujúce cez Pacifik do Spojených štátov sa v stredu (17. 1.) ráno vrátilo do Tokia. Stalo sa tak po tom, čo jeden z cestujúcich údajne pohrýzol do ruky letušku. Napísala to japonská agentúra Kjódó.

Stroj bol na ceste z japonskej metropoly do Seattlu, keď 55-ročný Američan z neznámych dôvodov pohrýzol jednu z letušiek. Cestujúceho spacifikovali ďalší členovia palubného personálu a na letisku v Tokiu odovzdali polícii. Muž podľa agentúry obvinenia popiera a tvrdí, že si vzal prášky na spanie a nič si nepamätá.

  Na sociálnych sieťach prirovnali niektorí ľudia tento incident k začiatku filmu o zombie. Iní upozornili na to, že na titulné strany novín sa za posledné dva týždne dostali už štyri incidenty spojené s japonským letectvom.

Najvážnejším z nich je zrážka dopravného lietadla Airbus A350-900 s lietadlom japonskej pobrežnej stráže na letisku Haneda pred dvoma týždňami. Pri zrážke zahynulo päť ľudí z lietadla pobrežnej stráže a pilot sa ťažko zranil. Z dopravného lietadla evakuovali 379 ľudí, 17 sa zranilo a stroj celkom vyhorel.

V utorok zase lietadlo spoločnosti Korean Air narazilo do prázdneho lietadla spoločnosti Cathay Pacific na zasneženom letisku Šin Čitose pri Sappore na severe Japonska.

V nedeľu (14. 1.) sa ďalšie lietadlo japonskej spoločnosti ANA dostalo „do kontaktu“ s lietadlom spoločnosti Delta Air Lines na letisku v americkom Chicagu. V sobotu (13. 1.) sa vnútroštátny let spoločnosti ANA musel vrátiť na letisko Šin Čitose, pretože počas letu sa na okne kokpitu objavila prasklina. Tieto incidenty si nevyžiadali žiadne obete.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet