Na hlavný obsah

Matke sa vyhrážal zabitím a vytiahol na ňu nôž. Muž (37) sa po incidente sám udal

Prípad sa stal v Dolnej Súči.

Matke sa vyhrážal zabitím a vytiahol na ňu nôž. Muž (37) sa po incidente sám udal
Ilustračná snímka. Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Polícia obvinila 37-ročného muža z Dolnej Súče v okrese Trenčín z prečinu nebezpečného vyhrážania. Muž sa vyhrážal svojej 62-ročnej matke zabitím, policajnú hliadku si na seba zavolal sám. Informovala o tom v piatok (5. 1.) trenčianska krajská policajná hovorkyňa Ingrid Krajčíková.

„Obvinený sa pod vplyvom alkoholu na adrese svojho bydliska vyhrážal zabitím svojej matke v stave silnej agresie, ktorú spôsobilo neposkytnutie finančných prostriedkov na alkohol,“ uviedla Krajčíková.

Muž si podľa nej následne zobral kuchynský nôž, ktorý zapichol do podlahy starého opusteného domu, kam sa neskôr presunul a jeho matka tam prišla za ním.

„Po tomto si obvinený zavolal hliadku polície, ktorej sa priznal, že chcel matku napadnúť nožom. Hliadka polície ho v zmysle zákona obmedzila na osobnej slobode a umiestnila v cele policajného zaistenia,“ doplnila.

Poverený príslušník Policajného zboru z Nemšovej spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby, o ktorom bude rozhodovať súd. „V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky,“ dodala Krajčíková.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny