Na hlavný obsah

Matúš Šutaj Eštok len napĺňa pomstu voči vyšetrovateľom a porušuje zákony, myslí si exminister Mikulec

Nepozdáva sa mu ani jeho vzťah k migrácii.

Matúš Šutaj Eštok len napĺňa pomstu voči vyšetrovateľom a porušuje zákony, myslí si exminister Mikulec
Zľava exminister vnútra Roman Mikulec a súčasný šéf rezortu Matúš Šutaj Eštok. Foto: TASR/Dano Veselský, Martin Baumann, koláž RTVS

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) od nástupu do funkcie len napĺňa pomstu voči vyšetrovateľom, ktorí si dovolili vyšetrovať korupciu a iné trestné činy ľudí blízkych Smeru a Hlasu. Bývalý šéf rezortu a poslanec Národnej rady SR Roman Mikulec (hnutie Slovensko) to uviedol v koncoročnom hodnotení pre TASR.

Zároveň podľa neho minister pritom porušuje zákony. „Okrem toho odovzdáva novú techniku policajtom, hasičom a horským záchranárom, ktorú sme však obstarali my za vlády Igora Matoviča a Eduarda Hegera,“ poznamenal Mikulec.

Progres nevidí poslanec ani vo vzťahu k nelegálnej migrácii. Minister podľa neho neurobil nič okrem „jednej neefektívnej divadelnej akcie na hraničnom priechode“ . A tiež potvrdenia už presadzovaných návrhov na rokovaní s Európskou komisiou o tom, že receptom je posilnenie ochrany vonkajšej hranice.

Ako pripomenul, po prvých krokoch ministra sa zvolalo jeho odvolávanie v národnej rade. „Matúš Šutaj Eštok by mal v roku 2024 splniť sľub, že zákony by mali platiť pre každého rovnako, a odísť z funkcie, keďže štyri súdy rozhodli, že konal v rozpore so zákonmi,“ dodal Mikulec.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko