Na hlavný obsah

Muž v Mexiku otvoril pred odletom núdzové dvere lietadla a vyliezol na krídlo. Spolucestujúci sa ho zastali

Incident sa stal tri hodiny po tom, čo malo lietadlo vyštartovať.

Muž v Mexiku otvoril pred odletom núdzové dvere lietadla a vyliezol na krídlo. Spolucestujúci sa ho zastali
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Na polícii skončil v Mexiku muž, ktorý otvoril núdzové dvere lietadla a vyliezol na krídlo. Cestujúci sa k tomuto kroku odhodlal po tom, ako lietadlo smerujúce do Guatemaly uviazlo na hodiny na letiskovej ploche bez klimatizácie a vody pre pasažierov, informoval v nedeľu portál BBC News na svojom webe. Ostatní cestujúci tvrdia, že im zachránil život.

Incident sa podľa BBC odohral vo štvrtok (25. 1.) predpoludním miestneho času, teda asi tri hodiny po tom, ako mal let spoločnosti Aeroméxico odštartovať z medzinárodného letiska v metropole Mexika. Meškanie spôsobil problém s údržbou, uvádza sa v správe o incidente.

Letisko oznámilo, že nedošlo k žiadnej ujme, ale cestujúci skončil v rukách polície. Podľa BBC nie je jasné, či ho zatkla a či čelí nejakému obvineniu.

Jeho spolucestujúci sa ho ale zastali a spísali spoločné vyhlásenie, v ktorom mu vyjadrili podporu. „Cestujúci na palube, ktorý otvoril núdzové dvere, tak urobil na ochranu všetkých a s podporou všetkých, pretože meškanie a nedostatok vzduchu vytvorili nebezpečné podmienky pre zdravie cestujúcich,“ stojí v ručne písanom vyhlásení pasažierov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet