Na hlavný obsah

Problém s poruchou elektroniky sa v nemocnici v Považskej Bystrici nepodarí opraviť tak skoro. Pacienti sa lekárom nedovolajú

Mnohí pacienti sa na nedostupnosť liniek sťažujú.

Problém s poruchou elektroniky sa v nemocnici v Považskej Bystrici nepodarí opraviť tak skoro. Pacienti sa lekárom nedovolajú
Nemocnica s poliklinikou v Považskej Bystrici. Foto: RTVS

Ľudia z Považskej Bystrice a okolia majú problém dovolať sa lekárom do ambulancií v nemocnici. Linky v budove sú nefunkčné. Nemocnica problém potvrdila s tým, že ide o poruchu elektroniky v ústredni. Opraviť sa ju tak skoro nepodarí.

Poznáme to mnohí. Cez telefón riešime na diaľku s lekármi predpísanie liekov, predĺženie práceneschopnosti, konzultujeme výsledky vyšetrení či náhle zhoršenie stavu. Pacienti sa však k lekárom do nemocnice v Považskej Bystrici nemôžu dovolať. Vyskúšali sme to aj my. Neúspešne.

Osobne sme navštívili detskú lekárku, ktorej linky sú tiež nefunkčné. V ambulancii je nezvyčajné ticho.

„Je tu ticho, telefóny nám tu nezvonia, ja som mala denne 50 telefonátov. Nevedela som, či mám robiť ústredňu, pacienta či vyšetrovať,“ uviedla pediatrička v nemocnici v Považskej Bystrici Taťjana Žikavská.

Problémom s poruchou elektroniky v nemocnici v Považskej Bystrici sa v Správach RTVS venovala Dominika Kusá:

Pediatrička priznala, že mnohí pacienti sa na nedostupnosť liniek sťažujú.

„My sa tiež nemôžeme dovolať na odborné ambulancie, keď potrebujeme konzultovať odborného lekára nedovoláme sa,“ dodala Žikavská.

Problém nemá celá nemocnica

Hluché linky nemá celá nemocnica, porucha, ktorá sa týkala nemocničných lekárov, bola odstránená do 24 hodín. Asi 30 súkromných ambulancií a prevádzok je však stále bez spojenia.

„Tam je to rozdelené, máme digitálnu ústredňu a súkromníci sú ešte na analógovej časti, odišla analógová časť ústredne. Úplne odišla elektronika. Musela sa objednať nová ústredňa,“ informoval vedúci výpočtového oddelenia v nemocnici v Považskej Bystrici Tibor Ľahký.

Technici sa snažia problém odstrániť, porucha však bude trvať niekoľko dní až týždňov.

„Keďže to nie je niečo čo sa dá len tak kúpiť v elektre, tak 2-3 týždne,“ dodal Ľahký.

Lekári prosia pacientov o strpenie. Odkazujú, že dvere majú otvorené, môžu ich osobne navštíviť či kontaktovať elektronicky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny