Na hlavný obsah

Mikaela Shiffrinová utrpela pri zjazde pád, tím lyžiarskej hviezdy informoval o jej stave

Americká pretekárka zo svahu odkráčala.

Mikaela Shiffrinová utrpela pri zjazde pád, tím lyžiarskej hviezdy informoval o jej stave
Shiffrinová by sa mala vrátiť v Are. Foto: TASR/AP

Piatkový (26. 1.) zjazd žien Svetového pohára v talianskom stredisku Cortine d´Ampezzo nedokončila americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová. Po niekoľkých sekundách jazdy vo vyššej rýchlosti spadla a narazila do ochrannej siete.

Shiffrinová štartovala s číslom 8. Po páde sa s pomocou záchranárov a jej tímu postavila a zo svahu odkráčala na jednej nohe, na ľavú nohu dostúpiť nemohla. Preteky boli prerušené až do momentu, keď americkú pretekárku odviezol vrtuľník do nemocnice.

„Mikaelu Shiffrinovú previezli na kliniku v Cortine a vyšetrujú ju pre zranenie ľavej nohy. Prvotná analýza ukazuje, že predný krížny väz v kolene sa zdá byť neporušený. Ďalšie podrobnosti prinesieme,“ uviedol Shiffrinovej tím vo vyhlásení.

Okrem Shiffrinovej preteky nedokončili viaceré pretekárky. Po páde do cieľa neprišla Federica Brignoneová, Michelle Gisinová, Emma Aicherová. Vrtuľník musel zasahovať aj pri lyžiarke Corinne Suterovovej, tá síce nespadla, po skoku si poranila koleno a v zjazde nebola schopná pokračovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport