Na hlavný obsah

Slováci sú ochotní meniť prácu, ak by k nej bývali bližšie. Niektorí by pre to volili aj nižšiu mzdu

Ukázal to prieskum portálu Platy.sk.

Slováci sú ochotní meniť prácu, ak by k nej bývali bližšie. Niektorí by pre to volili aj nižšiu mzdu
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Ak by na novom pracovisku ponúkali rovnaké podmienky, no bolo by bližšie domova, 46 percent opýtaných by zamestnanie zmenilo. V prípade ponuky nižšieho platu by napriek tomu pätina respondentov zmenila prácu pre vzdialenosť od domova. Vyplýva to z prieskumu portálu Platy.sk. Informovala o ňom spoločnosť Alma Career.

Blízkosť pracoviska je dôležitá pre 47 percent opýtaných. Dochádzať musí 15 percent a dochádzanie neprekáža 33 percent respondentom. Najčastejšie musia na pracovisko chodiť ľudia s nízkymi príjmami. V prípade tejto skupiny hľadí na vzdialenosť pracoviska 67 percent opýtaných.

Viac ako 5 100 respondentov sa v prieskume vyjadrilo, že majú prácu, pre ktorú musia byť fyzicky prítomní na pracovisku stále alebo občas. Na prieskume za zúčastnilo 5 800 ľudí. Najčastejšie by zamestnanie pre vzdialenosť jeho sídla zmenili obyvatelia Nitrianskeho, Trnavského a Prešovského kraja.

Zároveň z prieskumu vyplynulo, že čím vyššie mali respondenti vzdelanie, tým mali aj väčšiu ochotu zmeniť z tohto dôvodu svoje pôsobisko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika